Måstematch ikväll hemma mot Bajen!

Foto: Kent Lundqvist

I jakten på en Allettan plats spelar ESK Hockey ikväll en ny måstematch i den 15:e omgången av Hockeyettan hemma mot Hammarby IF.

Det är 8 omgångar kvar att spela innan platserna till Allettan kan fördelas och ESK Hockey är en het kandidat till en av de fem platserna, men det kommer krävas att man tar 38 poäng eller mer om det skall bli verklighet. Just nu är ESK på 23 poäng och behöver alltså vinna fem av dessa åtta matcher med start ikväll hemma mot Hammarby.

– Vi är självklart väldigt sugna på att ta poäng, vi känner att vi har mer att ge än det vi fått fram de två första matcherna sen serien vänder, menar tränare Robert Kimby. Det kommer bli en tuff match, Bajen spelar med bra fart och det var jämt senast.

Vad vill du se i spelet?

– Vi hoppas på hitta tillbaka till rätt nivå i aggressiviteten eftersom det är en av våra starkaste sidor. Hamnar vi rätt där är vi svårslagna.

Sagt om motståndet:
Vållade ESK stor problem på hemmais, men är beskedligare på bortais. Tog sin första och enda seger på bortais bort mot Trångsund i omg 13. Men föll igen i förra omgången mot tabellettan Hudiksvall.

Senaste mötet med Hammarby IF:
Vinst för ESK med 2-1 (0-1,1-1,0-0) hemma.
Läs mer om den matchen här >>>

Truppen:
Förutom dem som missat senaste matcherna missar Robin Nilsson dagens match. Vi har även lånat in Pontus Andersson från Wings i en vecka. Han kommer spela nästkommande tre matcher och tränade med oss igår, berättar Kimby.

På skadelistan: William Warging, Fredrik Lundin, Ludwig Ahlin.
Avstängd: Eric Berkerud.
Burväktare: Pontus Hagman
.

Matchfakta:
ESK Hockey vs Hammarby IF, Hockeyettan, omg.15.
19:00 i Bahcohallen.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar