Mardrömsstart fällde Sagström!

Foto: Göran Söderqvist

Madelene Sagström fick en mardrömsstart på andra rundan av VIC Open i Australien på Beach Golf Links at Barwon Heads vilket resulterade i missad cut.

Madelene som fick en bra start på tävlingen med 71 slag (-2 & delad 39:e plats) på Creek Course och bra häng på toppen i tävlingen gjorde en svag andra runda och missar cutten.

Hon fick en mardrömsstart på Beach Courses hål 1 där Madelene gjorde en kvadrupel och gick från -2 till +1. Tre raka par och en birdie på hål 5 gav dock hopp om en plats i helgens finalspel som krävde -1. Då kom en bogey och +1 efter tre raka par innan det vände hemåt på +1.

Madelene öppnar stabilt med tre raka par, men det behövs nu birdies för att hon skall kunna hota om en plats i finalspelet. Då kommer en ny bogey och uppförsbacken är brant. Trots att hon sedan gör en birdie på det 15:e hålet så skulle det inte räcka. För det kom en dubbelbogey på det 17:e och Madelene stannar på blygsamma +3 (77slag).

Två andra svenskor övertygade under den andra rundan! Dani Holmqvist är delad 12:a med -5 och Linnea Ström är på en delad 23:e plats med -4 och båda är klara för finalspel.

Leder tävlingen gör amerikanskan Kim Kaufman på -13 två slag föra japanskan Haru Nomura.

Övriga svenskor: Dani Holmqvist -5, Linnea Strom -4, Caroline Hedwall -1, Jenny Haglund +1, Pernilla Lindberg +3, Camilla Lennarth +6.

 

Lämna ett svar