Manchester City tar kommandot i kampen om Premier League-titeln

Fotbollen i den engelska högstaligan är känd för att vara konkurrenskraftig, men det var många år sedan jakten på topplaceringarna var lika jämn som den är i nuläget.

Efter att drygt halva säsongen har spelats så befinner sig flera av de mest framstående klubbarna på övre halvan av tabellen, med toppen inom räckhåll, men även en och annan oväntad utmanare nosar på topplaceringarna. Under inledningen av 2021 ser det dock ut som om det främst är en klubb som har tagit kommandot i titelstriden – Manchester City.

Från uträknade till klara favoriter

De allra senaste Premier League-säsongerna är det i första hand Manchester City och Liverpool som har varit dominanta, och inför säsongen var de givna favoriter hos samtliga spelbolag. För alla som valde att satsa en slant och utnyttja sin bethard bonuskod på ett vinnarspel inför säsongen, så landade därför pengarna sannolikt på just Manchester City eller Liverpool. Sedan dess är det dock en hel del som har hänt.

Manchester City inledde säsongen mycket knackigt, bland annat med en storförlust mot Leicester City, flera oväntade poängtapp och problem med målskyttet. Den som följde utvecklingen på oddsen då kunde se hur Manchester City gradvis började bli uträknade i jakten på Premier League-titeln.

Omkring månadsskiftet mellan november och december 2020 så växlade Manchester City upp tempot, och sedan dess har laget gått från klarhet till klarhet. I skrivande stund har City sju raka ligasegrar, 11 raka ligamatcher utan förlust och under den sviten har laget endast släppt in två ynka mål.

Med tanke på Manchester Citys utmärkta form och deras otroligt stabila defensiv, så är det utan tvekan det lag som tagit initiativet i Premier League just nu – något som också syns tydligt på oddsen på de olika bettingsidorna.

Titelracet öppnare än på många år

Trots Manchester Citys utomordentliga form de senaste månaderna så lever kampen om Premier League-titeln i allra högst grad. I nuläget skiljer det endast åtta poäng mellan ledande Manchester City i toppen av tabellen och Everton på sjundeplats. Manchester United, Leicester City och Liverpool jagar dessutom förstaplatsen bara några enstaka poäng bakom Manchester City.

För att betona hur mycket jämnare säsongens Premier League är än några av de tidigare säsongerna, så är det bara att blicka tillbaka till den här tidpunkten under förra året. Vid det laget hade Liverpool sprungit ifrån i toppen av tabellen och ledde med hela 13 poäng före tvåan, och ner till plats sju var gapet extrema 25 poäng.

Det är viss fördel Manchester City i jakten på att vinna Premier League 2020/2021 – med deras lysande form går det inte att påstå annat – men det är i allra högsta grad liv i kampen. Manchester City har många utmanare som kommer att vänta på minsta lilla lucka att ta över kommandot. Leicester har spelat stabilt genom hela säsongen, Manchester United har visat att man kan slå vilket lag som helst och Liverpool är utan tvekan sugna på att försvara sin titel från föregående säsong.

Lämna ett svar