Mållöst mellan ESK och Kungsängen.

Alexander Persson-Njie provar lyckan hemma mot KIF. Foto: Kent Lundqvist

Det blev mållöst, 0-0, mellan Enköpings SK och Kungsängens IF på Enavallen. Hemmalaget stod inte att känna igen, något som ESK:s lagkapten Alexander Persson-Njie också var inne på.

– Absolut surt och vi har mycket att jobba vidare med, framförallt i anfallsspelet. I tidigare matcher har vi ändå skapat chanser och gjort mål trots ojämnt spel. Idag var det nästan inga offensiva situationer alls från oss.

Vad var det som inte fungerade?

– Vi tog för lång tid på oss med bollen och hamnade i tidspress. Vår teknik var också för dålig, vi trampar och snubblar på bollen och passningarna är inte på plats.

Foto: Kent Lundqvist

Gästande Kungsängen visade tidigt att man inte kommit till Enavallen för att parkera bussen och lämna över initiativet till ESK. Man satte press på hemmalaget när de hade bollen centralt och ESK fick inte igång någon rytm i spelet.

– Då handlar det om att ha stor rörlighet och spela sig ur de situationerna, det lyckades vi inte med, säger Alexander.

En enda rejäl målchans skapade ESK under första halvlek. Den kom i 16:e minuten då anfallaren Jonathan Böckert bröt sig igenom men skottet avvärjdes av gästernas keeper till hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Annars var det trögt och lojt i ESK och Kungsängen hade fler bud på ledningsmål under första fyrtiofem minuterna.

Foto: Kent Lundqvist

– Rent svag första halvlek från oss. Kungsängen var helt klart det bättre laget där och jobbade bra kollektivt. De var solida och synkade när de satte press, säger ESK:s tränare Martin Andersson.

Foto: Kent Lundqvist

Andersson gjorde ett byte redan i 38:e minuten. Ut gick Chester Castellaw som ersattes av Andreas Larsson.

– Chester hade en varning och var nära ett gult kort till. Därav bytet.

Till andra halvlek gjorde ESK ett byte till då Adrian Alan kom in i stället för Hugo Östlund-Rödlund på centrala mittfältet. Till en början såg ESK ut att trampa gasen i botten och i 49:e minuten var det ytterst nära 1-0. Inbytte Alan hittade Jonatan Ålin som blev ensam med målvakten som dock gjorde en fotparad från nära håll.

Foto: Kent Lundqvist

Kvarten senare drog Kungsängen på sig en utvisning men trots spel med en man mer i en halvtimme lyckades ESK inte få hål på bortalaget. Jonathan Böckert hade några halvskapliga lägen men det dröjde till 85:e minuten innan det hettade till på allvar framför motståndarmålet.

Foto: Kent Lundqvist

Efter en hörna uppstod kalabalik i gästernas straffområde där bollen for fram som på ett flipperspel. Det uppstod också en straffsituation då Jonatan Ålin gick omkull i en närkamp men domaren friade.

– Svårt att förstå vissa beslut som vi gör på planen. Men vi tappar bollen vid flera tillfällen och det hela går liksom i slow motion. Vi vänder tillbaka med bollen mot ytan där den kom ifrån och det blir ineffektivt, säger Martin Andersson.

I och med det oavgjorda resultatet tappar ESK gentemot Franke i toppstriden. Det skiljer nu två poäng och i nästa omgång ställs ESK mot Håbo i ett derby. Ett riktigt prestigemöte på Björkvallen i Bålsta.

– Jag ska åka och titta på dem när de möter Syrianska Kerburan i helgen, avslutar Martin Andersson.

Enköpings SK-Kungsängens IF 0-0 (0-0)

Varningar: 3-3

Utvisningar: 0-1

Publik: 197

Övriga resultat & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar