Målkavalkad på Korsängen!

SFF steget före Hinden. Foto: Kent Lundqvist

Syrianska FF tog revansch på sig själva från förra omgångens förlust med att stå för en riktig målkavalkad när IK Hinden hemmabesegrades på Korsängen.

– Ja, den här revanschen ville vi ha på oss själva, berättar SFF-tränaren Mahmoud ”Salle” Salim. Inför talade vi om vikten av att spela med kvalité och ha i tanken att målskillnad kan vara en avgörande faktor när serien är slut.

Det var ett påtagligt laddat SFF som startade en smula överhettat, men när man fick ordning på anspänningen och hettan så tog laget över matchen. När dryga 10 minuter spelats så kommer också utdelningen. 1-0 är snyggt, Zuheib Bashir Omar står för ett grymt förarbete på högerkanten och sätter in bollen perfekt på Benjamin Dogan som kan trycka in den i öppet mål.

Zuheib Bashir Omar med ett grymt förarbete till 1-0 målet.Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så sätter SFF ett bra tryck på gästerna som får se Markus Ahosson överlista Erik Bergström med ett välriktat skott från distans till 2-0.

Markus Ahosson med ett välriktat skott. Foto: Kent Lundqvist

Efter målet så tappar SFF tempo & kvalité och det straffar Hinden. Med ett perfekt instick mot ett passivt SFF försvar landar bollen hos matchens bäste spelare – Joakim Persson som är klinisk i sitt avslut när han reducerar till 1-2 med halvtimmen spelad.

Bäst på plan-Joakim Persson gör 1-2. Foto: Kent Lundqvist.

Den kontakten i matchen blir dock kortvarig för gästerna. Fyra minuter efter reduceringen slår Andreas Ahosson en bra högerhörna och den kommer Benjamin först på och nickar in sitt andra mål i matchen vilket gav 3-1.

Benjamin Dogan gör ett av sina tre mål. Foto: Kent Lundqist

Nu är gästerna nere för räkning och har svårt att freda sig vilket gör att SFF kommer i våg efter våg av anfalla, men ribban stod i vägen två gånger om och en retur som ger Alaa Kalash öppet mål går utanför.

Alaa Kalash missar öppet läge. Foto: Kent Lundqvist

Det ser ut att vara 3-1 i halvtid, men i de sista sekunderna kommer en ny högerhörna och vi får se en repris på 3-1 målet – Andreas slår hörnan och Benjamin fullbordar sitt hattrick med att nicka in 4-1.

4-1 till SFF genom Benjamin Dogan. Foto: Kent Lundqvist

– En bra start på matchen, men tyvärr har vi och har haft problem att föra matcher i ledning som i den här halvleken. Tappar efter 2-0 och vaknar igen när dem reducerar, konstaterar ”Salle”

SFF rivstartar den andra halvleken med att göra 5-1 där Andreas Ahosson tar ett avslut från distans som tuschar på en försvarare och ställer Bergström i Hinden målet.

Matchen är över, tycker tydligen hemmalaget som återigen tappar fokus och kvalité i spelet. Det ger gästerna förnyade krafter och dem reducerar till 2-5 genom Persson efter bra spel och ganska omgående även 3-5 med matchens snyggaste mål där Persson borrar upp en frispark i överliggaren och i mål till 3-5.

Två snabba mål av Persson jämnade ut matchen. Foto: Kent Lundqvist

Darr? Nja, det väcker hemmalaget som svarar med att göra 6-3 omgående med en riktig rökare upp i krysset av inbytte Mohamed Mohamud.

Glad målskytt – Mohamed Mohamud. Foto: Kent Lundqvist

– Riktigt kul för honom att just han får göra det målet då han inte haft så mycket speltid innan detta, berömmer SFF-tränaren.

Efter det är matchen över verkligen över och hemmalaget kan göra 7-3 genom Temesgen Goitom innan lagkaptenen Moran Lahdo fastställer slutresultatet till 8-3 med en bra nick på hörna.

Kapten Moran Lahdo spikar slutresultatet. Foto: Kent Lundqvist

– Det här var tre viktiga poäng och att vi dessutom får med oss 5+ i målskillnad var också bra, summerar SFF-tränaren ”Salle”

Syrianska FF – IK Hinden 8-3 (4-1)

Målen: 1-0 (11) Benjamin Dogan, 2-0 (13) Markus Ahosson, 2-1 (30) Joakim Persson, 3-1 (34) Benjamin Dogan, 4-1 (45) Benjamin Dogan, 5-1 (57) Andreas Ahosson, 5-2 (60) Joakim Persson, 5-3 (64) Joakim Persson, 6-3 (66) Mohamed Mohamud, 7-3 (75) Temesgen Goitom, 8-3 (85) Moran Lahdo.

Varningar: 3-1
Publik: 42

Spelarbetyg SFF:


Benjamin Dogan


Markus Ahosson


Zuheib Bashir Omar

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar