Målkalas på konstgräset i Bålsta!

Foto: Kent Lundqvist

Håbo FF tog revansch på sig själva i andra omgången av herrtrean hemma mot Uppsala-Kurd FK.

Det var ett taggat HFF som spelade hemmapremiär mot Uppsala-Kurd FK och det skulle komma att bli en jämn match som kom att avgöras först i slutskedet.

– Ja, det var en märklig match. 2-2 efter en svängig första halvlek, där gästerna gynnades av medvinden och att vi bjuder på två mål, berättar tränare Eric Rode Olsen.

Gästerna rivstartar matchen med att göra 0-1 genom Muktar Ahmed redan i den första matchminuten. HFF skakar dock av sig det och ser till att kvittera den ledningen med dryga kvarten spelad då Roni Tanrikulu gör 1-1. Men HFF skulle bjuda på ett mål till i halvleken då man efter 4-5 misstag tillslut orsakar en straff som Ahmed trycker in till 1-2.

HFF lyfter sig sedan i spelet och med 45 + spelat av halvleken så kommer också kvitteringen till genom Asokolo Simba. I samband med det målet drar gästernas tvåmålsskytt – Ahmed på sig sitt andra gula kort och får lämna matchen. Det gör att HFF får ett bra grepp om händelserna i den andra halvleken.

Roni gör 3-2 bara 7 minuter in i andra och när Habte Simon Debesay gör 4-2 med knappa halvtimmen kvar att spela av matchen var det avgjort, trodde hemmalaget som nu slappnade av och bjöd in gästerna i matchen.

Det tacka UKFK för och reducerade till 3-4 genom Hyaw Naizghi med 8 minuter kvar att spela av matchen, onödigt – mycket onödigt av hemmalaget. Det skulle dock ordna till sig i slutskedet av matchen när gästerna flyttar fram för en kvittering. Jonathan ”Junior” Sjögren skickar in 5-3 i 89:e och Roni fastställer slutresultatet till 6-3 med sitt tredje mål i matchen.

– Vi får ju lite av momentum när dem drar på sig ett rått kort innan paus, men tyvärr så slappnar vi av lite när vi skaffat oss ett grepp och ledning med 4-2. Lite onödigt spännande på slutet, men skönt att vi reder ut det och tar tre sköna poäng, summerar Eric.

Håbo FF – Uppsala Kurd FK 6-3 (2-2)

Målskyttar HFF: Roni Tanrikulu 3, Asokolo Simba, Habte Simon Debesay, Jonathan Sjögren.
Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar