Målkalas när EIBK kryssade borta mot AIK!

Kapten Simon Äng fyra mål mot AIK. Foto: Kent Lundqvist

Ett starkt reducerat Enköpings IBK fick med sig en poäng efter att ha spelat 9-9 (2-2,4-2,3-5) borta mot Almunge IK i herrtreans 21:a omgång.

– Av dem 14 jag kallar till match så blir 6 stycken sjuka, så det blev till att försöka få ihop så vi blev 10+2 och vi lyckas att fixa det, plus att vi tog med en junior till så vi blev 11 utespelare där Angus Bakke fick två perioder och Tobbe Lindholm får en period och båda gör en riktigt bra match, berättar tränare Andreas Olofsson

EIBK fick en drömstart på matchen då Albin Pettersson gör 0-1 redan efter 46 sekunder. Hemmalaget skulle dock komma tillbaka och kvittera till 1-1 med dryga halva perioden spelad genom Oliver Halvarsson.

Det tar dock inte lång tid innan EIBK återtar ledningen med 2-1 efter att Gustav Öberg hittat rätt med ett avslut, men återigen så kommer AIK tillbaka och kvitterar till 2-2 genom Wilhelm Kjellgren innan perioden är slut.

– Under första perioden försöker vi få ner tempot och spela ett säkert spel, meningen är att vi ska orka hela matchen med två femmor och 2-2 efter första är jag nöjd med för vi har bud på flera mål, berättar Olofsson.

AIK tar också ledningen med 3-2 i början av den andra perioden innan Simon Äng kvitterar till 3-3 med 6,04 spelat av perioden. Det fortsätter att vara jämnt fram till 4-4 med knappa 16 minuter spelat då tar hemmalaget ett litet grepp om matchen med att göra både 5-4 & 6-4 vilket står sig in i den tredje och sista perioden.

– Andra perioden startar vi bäst och krigar på ordentligt, men efter halva andra ser jag att vi börjar att bli väldigt trötta och mycket riktigt går AIK ifrån med två mål och det blir bara att gjuta positiva tankar i spelarna under pausen, berättar Olofsson.

Det blir en period som skulle komma att bli målrik, hela 8 mål görs i den sista perioden! Det är 8-8 med dryga två minuter kvar att spela då Simon Äng gör sitt 4:e mål i matchen vilket ger 8-9. Den glädjen blir dock kortvarig då hemmalaget lyckas kvittera till 9-9 bara 45 sekunder senare och det står sig matchtiden ut.

– I den tredje perioden så visar Simon Äng och Linus Sjöqvist vägen med hur hårt man måste kämpa för att vinna och det räckte inte riktigt – tyvärr, det var nära men men…

– Så sammanställer man matchen så är det två lag som verkligen krigade hårt med många fina mål och kanske lite för slarvigt stundtals i försvaret i båda lagen. Stort plus till alla spelare, men Linus, Simon och Oscar Edbom som fick gå ner som back får ett lite större plus i dag, summerar Olofsson

Almunge IK – Enköpings IBK 9-9 (2-2,4-2,3-5)

Målskyttar EIBK: Simon Äng 4, Linus Sjöqvist 2, Gustav Öberg 2, Albin Pettersson.

Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar