Målfyrverkeri på Korsängen!

Foto: Anders Löfgren

Fanna BK tog emot Knivsta IK i damernas Upplandscup hemma på Korsängen och det blev ett sällan skådat målfyrverkeri.

– En rolig match och en bra genomkörare för oss i våra förberedelser inför seriespelet, konstaterar FBK tränaren Lennart ”Ramen” Ramstedt.

Det blev som sagt en match med massor av mål och stor underhållning på ett soligt Korsängen när FBK drabbade samman med KIK i Upplandscupens tredje omgång. Det var dock ingen vidare kvalité i spelet, men vi fick se en hel del fina prestationer.

I den 9:e minuten tar FBK ledningen med 1–0 genom Sandra Åkerman som fångar in ett inspel av Maja Olsson och kan rulla bollen i öppet mål. Ganska omgående så utökar hemmalaget sin ledning till 2–0 på en snyggt slagen frispark av Lovisa Mårts från distans där bollen letar sig in i krysset via KIK målvakten – Isabelle Skrivers händer.

Det fortsatte att produceras mål och nu var det gästernas tur. I den 16:e minuten så presterar Beatrice Lindgren Thalén på högerkanten och sätter in bollen perfekt på Elin Ekman Tanndal som reducerar till 1–2 bakom hemmalagets burväktare – Sofie Fredriksson. Bara fyra minuter senare rinner samme Elin enkelt igen ett passivt FBK försvar och kvitterar till 2–2.

På avspark hittar bollen ut till Michaela Lennvall Suomela som sätter in bollen på Åkerman som forcerar in 3–2. Ny avspark och sekunder senare så dundrar gästernas Maja Gustavsson in 3–3 från distans. Det stannade inte där för med halvtimmen spelad så rivs Olsson i straffområdet och hon förvaltar den efterföljande straffen till 4–3. Kort därefter så får vi se matchens bäste spelare – Angelina Thoreson först trycka in 4–4 med ett välriktat avslut och sekunderna senare så trampar hon igenom solo och sätter dit 5–4.

Det kunde mycket väl varit fler mål i halvleken. Bara i slutsekunderna så har båda lagen varsin jättechans men 4–5 står sig in i halvtidsvilan.

Inledningen av den andra halvleken går klart till gästerna som radar upp chanser att utöka sin ledning, men närmare än en frispark i ribban kommer inte KIK. Med 70 minuter spelat av matchen så tar KIK sin bonusstraff men den skjuter Ekman Tanndal utanför. Två minuter senare var det dock dags för Thoresson att prestera igen, med ett snyggt solo mål trycker hon in 4–6.

FBK jagar nu en kvittering och vaskar fram ett par bra chanser innan vi får se hemmalagets bästa spelsekvens i matchen då Louise Görling (bäst i hemmalaget) sätta ut bollen på Åkerman som förlänger in till en fristående Lennvall Suomela och hon reducerar till 5–6.

Den glädjen blir dock kortvarig då Thoresson får upp farten igen och rinner igenom och punkterar matchen med att göra 5–7.

– Inte mycket att orda om egentligen, det är defensiven som inte fungerar idag. Vi har många på ovana positioner idag och det var påtagligt. Jag är ändå nöjd med matchen på många sätt. Vi gör 5 mål och har bud på mer. Vi får också en hel del bra svar på vad vi behöver jobba vidare med inför kommande seriespel, avslutar ”Ramen”.

Fanna BK – Knivsta IK 5–7 (4–5)

Målen: 1–0 (9) Sandra Åkesson, 2–0 (13) Lovisa Mårts, 2–1 (16) Elin Ekman Tanndal, 2–2 (20) Elin Ekman Tanndal, 3–2 (21) Sandra Åkerman, 3–3 (22) Maja Gustavsson, 4–3 (30) Maja Olsson, 4–4 (35) Angelina Thoreson, 4–5 (36) Angelina Thoreson., 4–6 (72) Angelina Thoreson, 5–6 (77) Michaela Lennvall Suomela, 5–7 (78) Angelina Thoreson.

Spelarbetyg FBK:


Louise Görling


Andrea Petersson


Maja Olsson

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar