Måla mot Wåhla.

Foto: Kent Lundqvist

Damtrean: EIBK svarade för en mycket bra match borta mot Wåhla IBK.

EIBKs D3 lag har haft ett digert matchande på senaste tiden. På onsdagskvällen åkte laget till en sen bortamatch i Östervåla mot Wåhla IBK.

Stärkta av spelet i dom tre senaste matcherna, så var förväntningarna och självförtroendet på topp. Hela laget med några D2 spelare var ordentligt taggade i omklädningsrummet innan match.

-Vi ville ha ett säkert försvar och långa anfall i anfallszon. Ligga på med press, hålla dom på kanterna och utnyttja våra snabba spelare, berättar EIBK-tränaren Benney Brundell.

1.26 in i första perioden tog Wilma Ojala vara på snabbheten och sköt 0-1, passade gjorde Elsa Zetterberg. 2,16 var det dags igen då Julia Brundell hittar nätmaskorna, ass. av Hanna Adbirahman.

Första fem minuterna blev målrikt. Wåhla reducerar till 1-2 efter 3.55. 4.30 gör Elin Dahlberg 1-3 på pass Julia. Ännu en reducering 4.48 till 2-3. 19.36 får hemmalaget en spelare nöta utvisningsbänk.

– Hade ett bra surr i pausen inför andra , där alla ville gå för fullt, säger Brundell.

Andra blev jämnare både spelmässigt och målmässigt. 8.41 kvitterar hemmalaget till 3-3. En snabb replik från oss där Hanna Adbirahman gör 3-4, ass. Thelma Thorsell Forslund. Det kommer en kvittering efter 10.26.

– Det var en svängig period i perioden. Där chanser skapas åt båda hållen. Vi faller djupt ner i försvarszon, medger Brundell.

Och det tar hemmalaget vara på och tar ledningen med 5-4. Med en halv minut kvar gör en friställd Julia 5-5 mycket psykologiskt innan paus.

-I pausen kunde man se och ta på stämningen. Citat Hanna: ”Vi åker inte så här långt sent en onsdag för att förlora” slut citat. Och jäklar vad laget sög åt sig, berättar Brundell.

EIBK vinner tredje och sista perioden med 4-0 där laget äger i stort sätt hela perioden. Målen gjordes av återigen Julia 6.28, Elin stod för passet. 7.27 ett viljemål av Elsa Zetterberg. Julia är inte klar, trycker in 5-8 med snygg pass av Hanna. Klockan på 8.08. Där får hemmalaget nog och tar time out.

Men vad hjälper det mot ett glödhett EIBK. 19.50 kommer ännu ett viljemål, då från Maja Sjöö sätter 5-9. Emma Brundell är det som hittar Maja.

-Just nu är vi inne i ett bra flow. Kul. Hela laget jobbar och hjälper varandra över hela planen. Känns som att tjejerna hittat ”nyckeln”, där alla har släppt spärrarna och tar för sig. Vi har sex olika målskyttar, sex olika passare. Vi höll oss till matchplanen. Sen litet extra plus till målvakten  Amanda som gör många bra räddningar, avslutar EIBK-tränaren.

Lämna ett svar