Mäktig vändning gav ESK poäng mot Stockholm Internazionale.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Ett till synes uträknat ESK reste sig och kämpade till sig oavgjort hemma mot FC Stockholm Internazionale.

Inhoppande Ibat Younis blev poängräddare på nick i 89:e minuten och förlustsviten för ESK stannade därmed på två raka.

-Skillnad som natt och dag i den här matchen jämfört med den i lördags mot Kungsängen. Vi viker aldrig ner oss och jag tycker som helhet att vi är det bättre laget , säger ESK:s tränare Mikael Lindqvist.

Inför matchen hade Lindqvist betonat det viktiga i att vara påkopplade från start och inte bli stillastående. Detta fick ESK också att stämma och med aggressiv press på bollhållare höll man absolut jämna steg med gästerna under första halvlek.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska chansfattigt dock där Andreas ”Tosse” Larsson länge var närmast nätkänning med klockren ribbträff.

Foto: Kent Lundqvist

Tre minuter före halvtid kom sedan första målet på Enavallen. Mittbacken Sebastian Ludzik nickskarvade en frispark från vänster i nät och bortaledningen var ett faktum. Målet föregicks dock av en situation vid mittlinjen där ESK borde fått med sig en frispark.

Foto: Kent Lundqvist

-Surt att gå till pausvila med 0-1. Det var kamp därute som gällde och vi gör det fantastiskt bra i första halvlek, säger ESK-tränaren.

Lagkaptenen Rasmus Lindgren utgick i halvtid på grund av skada och ersattes av Ibat Yonis som senare skulle spela en avgörande roll på Enavallen. Först var det dock Stockholm Internazionale som kunde öka på målskörden i efter timmens spel genom Stefan Ostojic.

Foto: Kent Lundqvist

Rejäl uppförsbacke nu för ESK och det var bud på 0-3 lite senare men hemmakeepern Emil Pettersson sträckte ut och motade bollen till hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Matchklockan tickade på och ett bollskickligt och rörligt Stockholm såg länge ut att bekvämt knalla mot en trepoängare.

Foto: Kent Lundqvist

Matchbilden skulle dock byta skepnad och den kom i 80:e minuten. Efter en hörna blev det rörigt i gästernas straffområde och nyss inbytte Carl Siljander kunde från nära håll forcera in reduceringen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fick vittring och motståndarna blev darriga. Ett rött kort direkt i 86:e minuten skapade ännu mer oro hos gästerna och lite senare kom kvitteringen.

Foto: Kent Lundqvist

Andreas Larsson måttade ett inlägg från vänster som Ibat Younis mötte med pannan fram till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi ska komma in med fart på inlägg och när ”Tosse” slog in bollen kändes som om jag kom in rätt i  löpningen. Skönt att se bollen gå i mål och nu tror jag det vänder för oss i serien. Inställning och vilja gör att vi kan vända den här matchen och det är starkt, säger Ibat.

På tilläggstid låg ESK sedan på segermål men resultatet stod sig och det blev delad poängpott på Enavallen.

Foto: Kent Lundqvist

Mikael Lindqvist var nöjd efter slutsignalen i och med att hans lag inte förlorade på nytt.

-Absolut. Det blir ju jobbigt för alla inblandade när det inte stämmer i spelet och man förlorar. Känns som det här var vändningen och jag hoppas vi tar med oss den här inställningen till returmötet mot Kungsängen.

Enköpings SK-FC Stockholm Internazionale 2-2 (0-1)

Mål, 0-1 (42) Sebastian Ludzik, 0-2 (59) Stefan Ostojic, 1-2 (80) Carl Siljander, 2-2(89) Ibat Younis

Varningar: 3-2

Utvisningar: 0-1

Publik: 86

Betyg, ESK:


Andreas Larsson


Johan Lindgren


Joakim Pettersson

 

Lämna ett svar