Magplask för ESK i sista hemmamatchen!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK svarade för en riktig svag insats och föll med klara siffror mot Vaksala på Enavallen. Matchen slutade 0-4 (0-4) och seriesegrarna stod inte alls att känna igen.

-Jag skäms. Vi klarar ju inte av att slå en rätt passning, säger ESK-tränaren Martin Andersson.

Det som var tänkt att bli en snygg punkt på hemmaspelet för säsongen kom att bli en smått pinsam historia avrundat med inhopp i form av ett tal av en lokalpolitiker efter slutsignalen. Det tog inte ens en minut för Vaksala att sätta 0-1 och efter att ha prickat stolpen i 10:e minuten utökade gästerna ledningen knappa en kvarten in i matchen.

ESK hade mycket boll men skapade i stort sett ingenting framåt i första halvlek. Det gjorde däremot gästerna och i 27:e minuten nickade Adam Hedenskog in 0-3. Minuterna före halvtid satte Ludwig Eriksson 0-4 och Vaksala, som var i stort behov av poäng i bottenstriden, hade därmed mer eller mindre avgjort drabbningen i förtid.

-Jag vet inte varför det blir så här. Det enda jag vet är att vi i tidigare matcher har haft stora problem med hög press från motståndarna. Vi klarar det inte mentalt och blir lättlästa när vi har bollen, säger Andersson.

ESK fortsatte vara det bollförande laget även under andra halvlek men var lika uddlösa offensivt och Vaksalas backlinje ställdes inte inför några större prov. Ett rejält bud på reducering skulle dock ESK få kvarten före full tid. Jonathan Böckert revs ned i straffområdet och tog själv hand om straffen. Anfallaren krutade på med vänstern men det här var ingen bra dag för hemmalaget och bollen flög över ribban.

-Det finns mycket att förbättra i vårt spel, att klara av hög press från motståndarna är en sådan sak. Viktigt inför kommande spel i division 2 annars kommer vi att bli straffade, avslutar Martin Andersson.

Enköpings SK – Vaksala SK 0-4 (0-4)

Mål, 0-1 (1) Josef Gäreskog, 0-2 (14) Tobias Sandquist, 0-3 (27) Adam Hedenskog, 0-4 (41) Ludwig Eriksson.

Varningar: 0-0

Publik: 218

Lämna ett svar