Magisk avslutning av Sagström i Australien!

Magi på det sista hålet förde Madelene till finalspel. Foto: Privat

Madelene Sagström spelade bra under den andra rundan av LPGA tävling – ISPS Handa Australien Open på Kooyonga Golf Club där hon med en magisk avslutning tog sig till finalspel.

Madelene Sagström som fick en mardrömsstart på Australien Open med +6 efter första rundan var påtagligt revanschsugen på sig själv och på banan under den andra rundan.

Jag var lite besviken efter första dagen och hittade inte spelet som jag ville, kanske hade jag förstora förväntningar på mig själv, analyserar Madelene

När många andra rasade i spelet och resultatlistan reste sig Madelene, plockade fram vinnarskallen och gav det en chans. Med ett säkert spel gav hon sig ut på hål 10:e och gör par, men sedan kom två riktigt bra birdies på hål 11 & 12! Madelene gick verkligen för det, men det ville sig inte riktigt då det blev raka par under dem efterföljande 6 hålen vilket gör att hon vänder på +4 total och -2 för dagen.

För finalspel krävdes i det läget +3 så det var absolut inom räckhåll. Madelene gör ett par på hål 1, men sedan kommer dagens första bogey. Par på hål 3 & 4 innan hon rullar i en ny bra birdie på hål 5 och hoppet tänds igen. Tyvärr slocknar det hoppet en smula då det kommer en ny bogey på det efterföljande hålet. Nu krävdes en stark avslutning för att detta skulle gå vägen. Hon jagar birdies, men det blir ”bara” par på hål 7 & 8 och hon är nu inför det sista hålet för dagen på +5 och utanför finalspelet.

Madelene peggar upp på det sista hålet, tar fram det sista ur vinnarskallen och smaskar ut en riktigt bra drive. Tar sig ut på fairway och tar upp sin klubba, förbereder sig och slår ett magiskt slag som letar sig upp på green. Går den grymt långa putten i så är hon klar för finalspel! Hon tar ut putt-linjen och sätter den, vilken avslutning!!

Hur gick tankarna inför dagen och hur upplevde du sista hålen idag?

Jag ville verkligen göre ett bra resultat och mitt bästa här på andra dagen. Jag missade först en bra birdie chans på 16:e hålet, men räddade ett bra par på 17:e hålet. Jag trodde att det skulle krävas +2 för att klara mig vidare. Jag slog ut en bra drive på 18:e och stod sedan och valde mellan två klubbor och tog den som går lite kortare och det visade sig vara ett bra beslut för bollen letade sig upp på green där jag hade en 10 meters putt kvar. Jag gick igenom putt-linjen med min caddie och när jag sedan slår den är jag tidigt på det klara med att den skulle gå och då kände jag verkligen att jag gjort allt jag kunnat för dagen, ett riktigt kull och coolt sätt att klara cuten, medger en mycket nöjd Madelene avslutningsvis.

Leder gör fortsatt Sydkoreanskan Jin Young Ko på -10. Bästa svenska är Pernilla Lindberg på – 3, hon var på -5 och delad 5:a inför det sista hålet där det kom en sur dubbel bogey.

Svensk debutant överraskade!
Den stora överraskningen var debutanten på LPGA Touen – Jenny Haglund från Karlstad (rankad 315 i världen) som gick runt på imponerande -3 på dagen och därmed klar för finalspel!

Foto: Privat

Jättekul att komma ut och spela bra i första LPGA starten. Har lirat väldigt stabilt hela veckan från tee till green. Så det har varit styrkan. Greenområdena är tuffa så missad green kan vara kostsamt, berättar Jenny till lokalsport.nu direkt efter andra rundan.

Övriga svenskor:
Tyvärr så hade Caroline Hedwall som var delad trea inför andra rundan en jobbig dag och gjorde +10 vilket (totalt +6) gjorde att hon rasade i resultatlistan och missade finalspelet. Även Dani Holmqvist missar finalspelet då även hon stannade på +6 totalt.

Se hela resultatlistan här >>>

 

Lämna ett svar