Madelene startar LPGA säsongen 2018!

Madelene Sagström redo för en ny säsong på LPGA. Foto: Privat

Madelene Sagström och övriga världseliten startar förväntansfullt idag en ny säsong av LPGA med Pure Silk-Bahamas LPGA Classic på Ocean Club Golf Course.

Idag drar en ny spännande säsong igång för Madelene Sagström som gör sin andra säsong på LPGA touren. Under sin debutsäsong 2017 så spelade Madelene Sagström 24 tävlingar. Hon har klarade 15 kval. På dessa 24 starter blev det fyra topp-10-placeringar. En pallplats blev det för Madelene i Swinging Skirts LPGA Taiwan Championship. Hon hade 2017 på 75 ronder en snittscore på 71,47! Madelene är numera Sverigetvåa på världsrankingen efter Anna Nordqvist.

Hur har då förberedelserna varit inför premiären av s2018 idag på Ocean Club Golf Course?

Tränare Hans Larsson, Madelene Sagström, Caddie Josch Williams. Foto: Privat

Det har varit fantastiskt bra där jag jobbat en hel del med min tränare (Hans Larsson) med alla grunder för att göra mig så klart som möjligt, Jag var hos honom innan jul och han har varit hos mig i en vecka efter nyår så jag känner mig redo. Men färdig är man aldrig riktigt, det är något som byggs på under hela året, berättar Madelene.

Hur går tankarna inför en ny tävlingssäsong och vad har du för känsla?

Foto: Privat

– Jag känner mig riktigt laddad för säsongen och det är många bitar som jag vill förbättra, framför allt första delen av säsongen. Jag känner mig laddad för att spela och höja mig i spelet direkt där jag förra säsongen var lite för defensiv inledningsvis, kanske var jag lite för rädd i vissa lägen, men nu känner jag mig mer redo båda fysiskt och tekniskt där jag har gjort ett riktigt bra jobb. Och framför allt den här första tävlingen känns som extra tändvätska, Bahamas är grymt bra och banan är riktig kul att spela så jag hoppas på en bra start på året, säger Madelene.

Vad har du för förhoppningar på säsongen 2018?

Jag vill verkligen hålla mig till min plan och mina processer och inte söka efter yttre bekräftelser utan vara stark i mig själv och våga köra mitt race. Sedan har jag stora förhoppningar om att ge mig själv chansen att vinna i år, det är ett mål som känns både nära och ändå ganska långt bort. Annars så är målet att utvecklas varje gång jag går ut på tävling, avslutar Madelene.

Vinnare 2017 Brittany Lincicome. Foto: LPGA

Förra säsongen vann Brittany Lincicome (-26) tävlingen på Bahamas efter särspel mot Lexi Thompson (-26) med en birdie på det första extra playoff-hålet.  Bästa svenska var Pernilla Lindberg på -11. Madelene Sagström hade en jobbig start med en skadad rygg och slutade sist på +11 (80-77).


Se hela startlistan här >>>

 

 

Lämna ett svar