Madelene Sagström vann i Florida!

Bild: Privat

Madelene Sagström höll ihop det och vann sin första tävling på LPGA Touren efter stor dramatik på Boca Rio GCs avslutningshål. – Grymt bra start på en ny säsong, jag kunde inte önska mig något bättre, säger en lycklig vinnare till Lokalsport.

– Jag har precis kommit hem och är fortfarande lite chockad att det faktiskt hände, berättar Madelene Sagström

Det startade svajigt för Madelene när hon gick ut i ledarbollen. Öppnade med ett par men sedan kom en bogey samtidigt som Japanskan-Nasa Hataoka gör en birdie. Par på båda på det 3:e & 4:e men på det 5:e kom en ny bogey och hon blir passerad av både Nasa och Amerikanskan Danielle Kang som går bra i det här läget.

– Det var lite tungt i inledningen, men jag visste att om jag bara kämpar på med tålamod så kommer det lossna.

Efter två raka par så kommer en bra och nyttig birdie för Madelene som i det här läget är delad tvåa med -14 bakom ledande Nasa på -16. Hon avslutar med ett par och vänder därmed på en delad andraplats.

Madelene får an bra start på hemvägen då hon gör en bra Sandy-birdie på hål 10:e och en ny birdie 11:an, det gör att hon nu är i ensam ledning i tävlingen på -16. Efter fyra raka par var Madelene fortsatt i ledning, men nu delat med Nasa som gör en birdie på det 15:e hålet.

Det skulle bli ruggigt spännande på de avslutande hålen! På det 16:e hålet tar Nasa ledningen med att göra en birdie. Madelene svarar på det 17:e med att göra en birdie vilket gör att det är delat i topp inför det avslutande 18:e hålet. Det hela slutar med att Madelene gör ett par och Nasa gör en bogey vilket betyder att hon tar sin första seger någonsin på LPGA Touren!

– Mitt mål under finalrundan var att hålla kylan och vara tålmodig hela vägen och det lyckades. Fantastiskt roligt att få vinna och få en bekräftelse på att jag är tillräckligt bra för att vinna på den här nivån. En grymt bra start på en ny säsong och jag tror och hoppas att det kommer bli min bästa, avslutar Madelene.

Övriga svenskor som startar är: Pernilla Lindberg -4, Anna Nordqvist E, Linnea Ström +1, Dani Holmqvist MC, Caroline Hedwall MC.

Lämna ett svar