Madelene Sagström till finalspel i årets första Major!

Foto: Privat

Även om den andra rundan av årets första Major – LPGA tävlingen ANA Inspiration var mer tveksam än den första så är Madelene Sagström vidare till finalspel!

Årets första Major på LPGA touren spelas på Mission Hills Country Club, Dinah Shore Tournament Course och Madelene Sagström har efter två rundor tagit sig vidare till finalspel genom att gå runt på 70+74 slag (E).

Fantastisk inledning och toppkänning!
Madelene startade på hål 1 och får en drömstart, hon gör två raka birdies och är med i toppracet av tävlingen med -4 totalt. Det följer hon upp med två raka par och allt ser fantastiskt bra ut. Då kommer tyvärr en olycklig sekvens där Madelene gör två bogeys och två par innan hon på det 9:e hålet svarar bra med att rulla i dagens 3:e birdie och vänder på -3.

Hemvändan skulle dock bli kämpig för Madelene. Hon gör inga fler birdies och tyvärr så rullar det i tre bogeys vilket gör att hon ramlar ned på par och oroväckande djupt i resultatlistan, men hon klarar cutten med två slag och får spela finalspelet under lördagen & söndagen.

Lindberg fortsatt i ledning!

Sydkoreanskan Sung Hyung Park & Svenska Pernilla Lindberg i delad ledning på -12. Foto: LPGA

Leder tävlingen gör fortsatt Pernilla Lindberg som spelade grymt bra under den första rundan och sköt 65 slag (-7), det följde Pernilla upp med en fantastisk 67 runda (-5) och hon har därmed rullat i hela 24 par & 12 birdies på en erkänt svårspelad bana.

– Att följa upp första dagens låga runda med en ny här under andra rundan är riktigt svårt och jag minns inte senast jag gjorde det, säger Pernilla Lindberg på presskonferensen.

Den tredje svenskan som är med – Anna Nordqvist lyfte efter en jobbig första runda på 73 slag (+1) med att skjuta en bra 70 vända och stannar därmed på -1 och är med råge vidare till helgens finalspel.

Highlights från första rundan >>>

Resultatlistan >>>

Lämna ett svar