Madelene Sagström nöjd med starten på säsongen!

Foto: Privat

Madelene Sagström och övriga världseliten fick en tuff och utmanande start av nya LPGA säsongen på Ocean Club Golf Course.

En riktigt tuff och utmanande första tävling för Madelene Sagström och övriga världseliten som fick gå ut i en hård, mycket hård vind och spela Bahamas LPGA Classic som fick avbrytas flertalet gånger vilket gjorde att kvalitén på spelet sjönk avsevärt.

Ja, det var verkligen svårspelat och det var ganska svårt att hålla fokus när det blev spelavbrott så ofta och man fick vänta en del innan man kunde spela igen, men en viktig erfarenhet, medger Sagström.

Efter par på första rundan vilket placerade henne på en 18:e plats totalt var det dags för andra runden, som blev ohyggligt ryckig med spel och inte spel. Det hanterar Madelene bra men får inte spelet att stämma fullt ut vilket gav en sur +3 vända och ett litet ras i resultatlistan. Det räckte dock för att i första tävlingen ta sig till finalspel.

Under finaldagen skulle det bli annat, Madelene hittar nu rytmen i spelet och när andra har jobbigt så skjuter hon -2 för dagen vilket gör att hon stannar på helt okey 41:a plats.

Jag kom ju till Bahamas med lite blandade känslor med tanke på förra årets debacle med skadan osv… Jag fick lite av revansch på banan och tävlingen. Spelet har förbättrats i många delar och det här blev en bra start på säsongen. Nu bär det av hemåt för att fortsätta träna och sedan är det en ny tävling i Australien om två veckor, avslutar Madelene.

Brittany Lincicome vinnare av Bahamas LPGA Classic 2018. Foto: LPGA

Vann tävlingen gjorde Brittany Lincicome som tog sin andra raka titel på Bahamas och puttern var segervapnet. Förra året på -26 och i år på -12, vilket vittnar om svårhetsgraden på spelet.

– Min putter har varit fenomenal de senaste tre dagarna. Jag hade så många bra par som sparar slag och så många bra birdies, sa Brittany efter segern till LPGA.

Övriga svenskor: Pernilla Lindberg (-1) och Dani Holmqvist gick inte till finalspel.

Se hela resultatlistan här >>>

Se highlights från finaldagen här >>>

 

Lämna ett svar