Madelene Sagström missade finalspelet!

Foto: Privat

Madelene Sagström missade finalspelet i Walmart NW Arkansas Championship efter en andradag med ”bara” -1, totalt 143 (73-70).

Det blev återigen en svajig dag för Madelene som under den andra rundan av Walmart NW Arkansas Championship på Pinnacle Country Club ändå sköt -1. Det var dock inget resultat som räckte för finalspel.

Spelet från fredagen följde tyvärr med Madelene in i lördagens spel. Under de första nio hålen sköt hon fem par, två birdies och två bogeys. Detta betyder att Madelene nu fortsatt långt ifrån en finalplats.

Hemvägen blev en smula bättre och det såg spännande ut ett tag. Birdie direkt på det 10:e spelhålet och efter par på det elfte så kommer en ny snygg birdie på det tolfte. Nu var det en smula nedförsbacken ett tag för Madelene. Tyvärr kommer det omgående en bogey på det trettonde och hoppet var borta.

Madelene rullar i bollen på det artonde så har hon för dagen gjort e helt okey vända med ett under par (70 slag), men det räckte inte till att klara cutten som låg på -2 (140 slag)

Spelet lämnar en del att önska och denna gång var det slagen fram till green som inte satt där dem skulle, 24 av 36 möjliga greenträffar på rätt antal slag och 17 av 26 fairway träffar från tee är för svagt för att hitta dem riktigt låga scoren.

Leder tävlingen gör japanska Nasa Hataoka på -13 och bästa svenska är Anna Nordqvist på en delad 15:e plats med -7.

Övriga svenskor: Caroline Hedwall -3, Pernilla Lindberg -3, Dani Holmqvist +1 (MC), Camilla Lennarth +4 (MC).

Höjdpunkter från dag 2.

Läs också:

Inför med Madelene Sagström >>>

Tung start för Sagström >>>

Lämna ett svar