Madelene Sagström med i toppen direkt!

Foto: Privat

Madelene Sagström fick en bra start på sin sista tävling för säsongen på LPGA Touren med -4 (68 slag) vilket gav en delad 8:e plats i CME Group Tour Championship.

Madelene som startade på hål 10 spelade stabilt under dem första 9 hålen. En birdie direkt på det 10:e hålet följdes upp med fem raka par. På det 16:e hålet kom dock en sur bogey, den enda för dagen. Hon avslutar utvändan med två raka par men med mersmak.

Med en liten men stark tillrest publik i ryggen lyfte Madelene i spelet rejält på hemvägen och imponerade stort. Tre raka och bra birdies på hål 1 till 3 och publiken kände nu positiva vindar. Då kommer rundans lilla fadäs, på hål 4:a så gör hon tyvärr en dubbel och ned på -1.

Att Madelene är en världsstjärna visar hon med emfas. Skakar av sig dubbeln och rullar i tre raka par igen på hål 5, 6 och 7 och hon är tillbaka i toppen på tävlingen. Madelene avslutar med två raka par och stannar på 68 slag och -4 vilket betyder en delad 8:e plats, men bara två slag bakom ledarduon Peiyun Chien och Sarah Jane Smith på 66 slag (-6).

Se highlights från första rundan här >>>

Övriga svenskor som startar: Pernilla Lindberg -3 (39 slag), Anna Nordqvist -2 (70 slag).

 

Övriga resultat >>>

 

Lämna ett svar