Madelene Sagström med i toppen av US Open!

Foto: privat

Madelene Sagström stod för en mycket bra första runda i Shoal Creek (Alabama, USA) på en av årets största tävlingar på LPGA Touren – US Open.

– Jag är grymt taggad för att gå ut och spela denna vecka, sade Madelen inför tävlingen och det visade hon under den första rundan av US Open på Shoal Creek.

Madelene som gick ut på hål fick en bra start på tävlingen med fem raka par. Sedan klev hon fram och visade att hon har en accelererande formkurva! På hål 6 & 7 rullar Madelene i två snygga och bra birdies och var med i toppen av tävlingen med -2. Det var ett resultat som stod sig efter 9:e spelade hål.

På hemvägen visar Madelene att hon är en världsspelare med tre raka par med mersmak. På hål 13, som var ett korthål, kom tyvärr dagens första, men också det den enda, bogeyn och hon var på -1. Det var dock ett resultat som fortsatt gav toppkänning.

Madelene låter sig inte påverkas av det och avslutar snyggt. Fyra raka par och på det 18:e och sista hålet för dagen så hittar hon ett bra inspel och sänker putten för en ny birdie och stannar därmed på 70 slag (-2) för dagen och är på den delad 7:e plats, tre slag bakom ledarinnan från Thailand – Ariya Jutanugarn.

Den kanske största överraskning under den första dagen var den svenska amatören Linn Grant som gick runt på 69 slag (-3) och är delad 4:a efter första dagen.

Övriga svenskor: Anna Nordqvist +2, Martina Edberg +3, Dani Holmqvist +3, Pernilla Lindberg +4.

Se höjdpunkter från första dagen här >>>

Läs också:

Inför med Madelene Sagström >>>

Lämna ett svar