Madelene Sagström med i toppen av British Open!

Foto: Privat

Madelene Sagström följde upp en stark första dag på British Open med att göra en ny bra runda under dag 2 och har häng på den absoluta toppen.

– Jag är nöjd med spelet där egentligen inget speciellt överglänst något annat, det är tålamodet som givit resultat. Jag är grymt nöjd med hur jag hanterat dessa två dagar och tagit fram bra spel, berättar Madelene.

25-åringen från Enköping följde upp första dagens bra spel med ytterligare en stark insats och prestation under den andra dagen och tog sig plätt lätt vidare till helgens finalspel.

Det startade dock en smula darrigt igen för Madelene. Efter två raka par kom en tidig och sur bogey på det tredje hålet. Hon skakade sedan av sig den och kontrade med ett par och två raka och bra birdies. När hon rullar i ett par på det 9:e hålet för dagen så vänder hon på totalt -4 och -1 för dagen.

På hemvägen fortsätter det stabila och bra spelet och Madelene fem raka par med mersmak. På det 15:e hålet kommer utdelningen då hon puttar i den tredje birdien för dagen och är då på -5 och en delad 8:e plats i tävlingen. Tre stabila par avslutade den andra rundan och Madelene gick därmed runt på 69 slag och är på -5 totalt vilket ger en delad 8:e plats inför de två avslutande finaldagarna.

– Det skall verkligen bli kul att spela vidare i helgen. Kan jag fortsätta tro på mitt spel så skall jag ha en bra chans att hänga på i toppen under finaldagarna, avslutar Madelene.

Leder gör Thailändska Pornanong Phatlum på -10.

Övriga svenskor: Pernilla Lindberg -5

Övriga svenskor missade finalspelet: Anna Nordqvist, Jenny Haglund, Lynn Carlsson, Frida Kinhult (Amatör), Camilla Lennarth, Julia Engström, Caroline Hedwall, Linn Grant (Amatör).

Läs också:

Inför med Madelene Sagström >>>

Bra start för Sagström >>>

Lämna ett svar