Madelene Sagström klar för finalspel i US Open!

Foto: Privat

Madelene Sagström stod för en bra och stabil andra runda på Shoal Creek (Alabama, USA) och tog sig till finalspel i US Open.

Under den andra rundans inledning såg det ut som att Madelene Sagström konserverat formen och gjorde 6 raka par innan det kom en sur bogey på det 7:e hålet för dagen. Hon svarar dock med att avsluta ut rundan med två raka par och vänder därmed på +1 för dagen och -1 totalt efter 9 spelade hål.

Madelene kommer ut starkt på hemvägen och öppnar med en skön och bra birdie på hål 10:e och är åter på -2 på totalen och just då en 10:e plats. Hon följer sedan upp det med raka par på hål 11,12,13,14 innan hon återigen rullar i en mycket bra och skön birdie på det 15:e hålet och tar sig upp på en 5:e plats.

På de återstående tre hålen för dagen är Medelene klar för finalspelet av US Open. Hon avslutar dock med ett par och en sur bogey på det 18:e hålet och stannar på par för dagen och -2 totalt. Det ger en 11:e plats inför lördagens moving day. Tävlingen fick avbrytas under fredagen pga oväder.

Överraskning under den första dagen, den svenska amatören Linn Grant, gick runt på 72 slag (-3) är fortsatt delad 4:a efter första dagen.

Övriga svenskor: Anna Nordqvist +2 (8 hål), Dani Holmqvist +4 (10 hål), Pernilla Lindberg +4, Martina Edberg +5.

Se höjdpunkter från andra dagen här >>>

Läs också:

Inför med Madelene Sagström >>>

Sagström med i toppen >>>

Lämna ett svar