Madelene Sagström bra med från start på Bahamas!

Foto:Privat

Madelene Sagström och övriga världseliten fick en tuff och utmanande start av Pure Silk-Bahamas LPGA Classic på Ocean Club Golf Course.

En riktigt tuff och utmanande första runda för Madelene Sagström och övriga världseliten som fick gå ut en hård, mycket hård vind och spela första rundan av Bahamas LPGA Classic som fick avbrytas med 12 spelare kvar på Ocean Club Golf Course på grund av mörkret.

Foto: LPGA

Det skulle ändå gå bra och Madelene som höll ihop spelet alldeles utmärkt för att vara premiärspel och säkerligen en hel del nervositet gällande hur formen skulle vara i skarpt läge.  Hon startade på hål 1 och rullade i fyra raka par innan det kom en sur bogey på det 5:e hålet, ett mycket svårspelat och långt par 3 hål i vinden där inte många gjorde bättre en par. Tyvärr så rullade det i en bogey till på hål 8 och Madelene vänder därmed hem på +2 efter dem första nio spelade hålen.

På hemvägen attackerar Madelen tillsynes lite mer och det gav också resultat. Efter fem raka par med mersmak kommer en efterlängtad och välbehövlig birdie på det 15:e hållet som var en par 5. Två par till och sedan väntade det 18:e och sista hålet för dagen, en birdie till vore önskvärd och skulle förflytta henne uppåt i resultatlistan till en bra 18:e plats (106 startande).

18.e hålet är en par 5:a med vatten ner på högra sidan och en stor fairwaybunker till vänster som skyddar landningsområdet på utslaget. Det är dogleg – höger vilket gör att försöka gå in på två och göra eagle (-2) kräver ett andraslag över skogen. Madelene spelade smart och säkert upp sig på green på tre slag och sänker första putten till en säker birdie.

Det gav ett resultat på 73 slag och par vilket räckte till en 18:e plats efter första dagen, 5 slag efter ledarinnan Brooke M.Hendersen från Kanada som gick runt på imponerande 68 (-5) slag.

Brooke M.Hendersen. Foto: Lpga

Övriga svenskor: Pernilla Lindberg 75 slag (+2) och Dani Holmqvist +9 efter 16 spelade hål.

Se hela resultatlistan här >>>

Se highlights från första dagen här >>>

 

Lämna ett svar