Madelene Sagström avslutade British Open bra!

Foto: Privat

Madelene Sagström avslutade British Open med att göra en stabil insats och prestation och blev tillslut bäste svenska i tävlingen med en 20:e plats.

Efter en skakig ”Moving day” under lördagens spel för Madelen fick hon ordning och gjorde en stabil sista runda av British Open.

Hon inleder med att rada upp par och är efter sex spelade hål fortsatt på -3 totalt. Men det har varit med mersmak och på det 7:e hålet kommer också en bra birdie vilket ger -4 och kontakt med toppen i tävlingen.

Hon avslutar med två par och nu väntar de sista nio hålen i tävlingen. Det skulle behövas ett par birdies till för att hota om en topp 10 placering. Det startar dock illa för Madelene som gör en sur bogey på det 10:e hålet. Det var något hon skakade av sig och gör tre par och två snygga och bra birdies och helt plötsligt var det hugg på topp 10.

Tyvärr så blir det inga fler birdies för Madelene som istället tappar ett slag på de sista tre hålen och slutar på -4 och en bra 20:e placering i totalen. Det gör att hon är bäste svenska i tävlingen.

Vann tävlingen gjorde 22 åriga engelskan Georgia Hall på -17.

Övriga svenskor: Pernilla Lindberg -1 (35:a)

Övriga svenskor missade finalspelet: Anna Nordqvist, Jenny Haglund, Lynn Carlsson, Frida Kinhult (Amatör), Camilla Lennarth, Julia Engström, Caroline Hedwall, Linn Grant (Amatör).

Läs också:

Inför med Madelene Sagström >>>

Bra start för Sagström >>>

Med i toppen >>>

Trevande ”Moving Day” >>>

 

Lämna ett svar