Madelene Sagström är grymt nöjd med sitt spel i Taiwan!

Foto:Privat

Madelene Sagström på pallen för första gången! Efter bra spel blev hon trea i Swinging Skirts LPGA Taiwan Championship och är själv mycket nöjd med spelet och tävlingen.

– Jag är grymt nöjd med hur jag ha spelat den här tävlingen som bjöd på tuffa förhållanden, berättar Madelene Sagström.

Madelene gick ut på söndagens finalspel som delad fyra och med en bra känsla i kroppen. Hon får också en bra start med en bra birdie redan på det andra hålet och var därmed på -4 totalt. Hon följer sedan upp det med stabilt spel och på det 7:e hålet kommer en ny bra birdie. Nu blir det lite mer upp och ned en lite stund i spelet, bogey på nian följs upp med birdie på 10:an, ny bogey på 11:an och en bra birdie på 12:an.

Efter det så får Madelene tag i ett jämnare spel och radar nu upp par fram till det 16:e hålet. Här kommer en bra birdie och på det 17:e ett par. Hon är inför det 18:e och sista hålet delad fyra på -6. En birdie på 18:e skulle ge henne en pallplats. Nu visar Madelene varför hon är en världsspelare, hon tar sig till 18:e green bra och lägger in bollen med ett bra inspel som ger en bra birdiechans, hon läser av linjen och rullar bollen i kopp vilket betyder -7 totalt och karriärens första pallplats på en LPGA tävling.

– En sjukt skön känsla när bollen gick i för en birdie på 18:e hålet, berättar Madelen. Skönt svar för mig som hade det lite tufft förra veckan i Sydkorea. Banan var riktigt bra och dem har gjort ett bra jobb med tanke på hur det regnat i veckan.

Hur upplevde du sista rundan här idag?

– Det är alltid svårt och lite jobbigt när man ligger bra med inför finaldagen, man vill så mycket. Jag försökte bara slappna av och njuta. Jag hittade ett bra flyt i spelet och avslutningen är jag riktigt nöjd med, summerar Madelene som nu ger sig av till Kuala Lumpur – Malaysia för att spela Sime Darby LPGA Malaysia 26-29/10.

Se en av Madelenes många birdies här >>>

Tävlingen vann Sydkoreanskan Eun-Hee Ji på -17.

Annons

Övriga resultat klicka här >>>

 

Lämna ett svar