Lyckad start för Sagström!

Foto: Privat

Madelene Sagström fick en bra start på årets första Major – LPGA tävlingen ANA Inspiration!

Årets första Major på LPGA touren spelas på Mission Hills Country Club, Dinah Shore Tournament Course och Madelene Sagström fick en mycket bra start.

Madelene startade på hål 10:e och rullar i ett par direkt. Det följer hon upp med att göra en birdie redan på det 2:a hålet. Efter tre raka par och fem spelade hål kom dagens andra birdie och nu var hon trea i tävlingen. Tyvärr kommer det en bogey på det efterföljande hålet. Madelene avslutar första nio med två par och vänder på -1.

Hemvändan startar mycket bra för Madelene som gör två raka birdies och hon är nu 2:a i tävlingen på -3. Tyvärr så kommer en sur reaktion på det goda spelet då hon nu gör tre raka bogeys och faller tillbaka i resultatlistan. Madelene skulle dock knyta näven och plocka fram vinnarskallen och avslutar den första rundan med två par och två birdies vilket ger 70 slag (-2) och en delad 20:e plats.

Spelet lämnade dock en del mer att önska då hon bland annat bara träffade 6 av 14 fairways.

– Det är bra att ligga på fairway! Jag är väldigt nöjd med spelet när jag gav mig själv chansen från tee, säger Madelene till Expressen/Kvällspostens golfreporter – Martin Hardenberger och poängterar att hon inte var där så ofta.

– Jag slår riktigt fina slag men jag gjorde det alldeles för svårt för mig själv genom att missa för många fairways på dåliga ställen. Och därifrån var det lite kämpigt.

Leder tävlingen gör en annan svenska – Pernilla Lindberg som spelade grymt bra under den första rundan och sköt 65 slag (-7) efter 12 par och 7 birdies.

– Självklart är det här en jättebra dag. Jag började bra och stabilt och avslutade ännu bättre. Jag var i ruffen några gånger men slog bra slag därifrån och så var närspel och puttning jättebra, sa Pernilla Lindberg efter första varvet.

Den tredje svenskan som är med – Anna Nordqvist hade det jobbigt och stannade på 73 slag (+1). Just nu krävs det ”par” för att få spela finalspel lördag & söndag.

Highlights från första rundan >>>

Resultatlistan >>>

 

Lämna ett svar