Lyckad start för Beata Olsson och Sverige i EM-kvalet.

Bild: Privat

Enköpingstjejen Beata Olsson svarade för hela fem mål när Sverige F18 i EM-kvalpremiären mot Armenien.

Inom loppet av knappa kvarten spelad i den första matchen för Sverige i EM-kvalet hade Beata Olsson svarat för två mål och det var ledning med hela 5-0. Innan det var 45 spelat så hade Beata gjort tre mål till och Sverige var i ledning med hela 10-0.

– Vi satte standarden direkt med ett tidigt mål som kommer till efter saker vi har jobbat med på träningarna. Det var precis den här starten vi behövde mot det här laget. Det blev ett drag bland våra spelare och vi kunde spela ut. Det var väldigt kul att se att det blev mål på grund av vårt spelmönster, att spelarna har tagit åt sig av vad vi har pratat om och tränat på. Det här laget har en hög teknisk nivå och de gjorde en jättefin första halvlek, säger förbundskapten Anders Johansson på förbundets hemsida.

Sverige gör sedan lite byten i andra halvlek som Sverige vinner med 4-0 och matchen med förkrossande 14-0.

– Vi hade en liknande start på EM-kvalet förra året, men den här segern kändes än mer övertygande. Det är lite speciellt i F18 då det alltid blir ett nytt landslag varje höst jämfört med övriga ungdomslandslag som arbetar tillsammans under en längre period. Det är därför extra skönt för hela gänget att få en sån här start, det är alltid bra att börja med en seger, säger Johansson.

– Det var jättekul att vi vann stort och gjorde mycket mål. Det känns viktigt att vi i en match där vi har så stort övertag inte lägger av utan ändå gör mycket mål. För min del var det jättekul att jag lyckades göra fem, det händer ju inte så ofta, säger Beata.

Se målen här >>>

Kvar att spela EM-kval 1 Grupp 10:

5/10: 15:30 Sverige – Bosnien på Stadion Etno Selo Stanisici.
10/10: 15:00 Sverige – Belgien på Stadion Etno Selo Stanisici.

Lämna ett svar