Lyckad premiär för Bålsta!

Foto: Kent Lundqvist

Herrfyran: ”Nya” Bålsta FBC fick en smakstart på säsongen med premiärseger.

Det blev en lyckad premiär för ”nya” BFBC som spelade premiär borta mot Björklinge BK. BFBC som inför säsongen tagit in en ny tränare i form av Jonas Ehnvik från Södertälje har lite av en nystart med ett relativt nytt lag.

– Det stämmer. Jag tackade ja i somras och har börjat att bygga ett nytt lag som är en blandning av nya och gamla spelare. En del har slutat och det har tillkommit några, men vi jobbar på fler.

Hur ser truppen ut idag?

– De är runt 20 licenserade spelare, men tyvärr så är några av dem på skadelistan och några av dem tongivande. Men vi jobbar med det vi har just nu och de gör det bra.

Matchen i premiären blev kanske inte någon jättebra match, men det fanns en del ljusglimtar och framför allt gav den en hel del svar för Ehnvik.

– Matchen i sig var egentligen ett riktigt sömnpiller där vi ramlade in i hemmalagets låga tempo, men känslan var att vi kontrollerade matchen hela vägen.

Efter den första perioden så var BFBC i ledning och det efter mål av ett av nyförvärven.

– Ja, det var Joakim Englundh som gjorde målet och han är ny från Enköping och det finns fler från närområdet som är i provträning som vi hoppas på.

Mellanakten blev mållös, men i den tredje och sista perioden så stängde BFBC matchen när Luka Åberg gjorde 0-2. Det var också närmare att BFBC gjorde fler mål än att hemmalaget skulle kunna närma sig och göra match av det hela.

– Det var ”som sagt” kontrollerat och vi skapade tillräckligt för att göra några mål till och hade bra kontroll på hemmalaget. Det här gav en hel del bra svar och det finns att jobba med. Skönt med en bra start på säsongen och tre poäng är alltid välkommet, avslutar BFBC-tränaren.Björklinge BK U – Bålsta FBC 0-2 (0-1,0-0,0-1)

Målen:
Period 1: 0-1 (13:18) Joakim Englundh.
Period 2: X
Period 3: 0-2 (45:36) Lukas Åberg

Utvisningar: 3x2min – 3x2min

Lämna ett svar