Lyckad Hockeyns dag i Bahcohallen!

Glada DM vinnare ESK U14. Foto: Kent Lundqvist

I helgen som gick var det Hockeyns dag i Bahcohallen och DM finaler spelades för U13,14,15 och Flick XL.

ESK Hockey stod som värd och hade ett lag i finalspelet och det var U14 som spelade mot VIK Hockey från Västerås.

Foto: Kent Lundqvist

ESK var inte med riktigt från start och kom tidigt i underläge 0-1, men sedan blev det bättre fart på killarna som innan periodvilan vänt på matchen och leder med 2-1, 1-1 gör Ludvig Siljesvärd framspelad av Marcus Lundqvist och 2-1 gör Emil Flod framspelad av Lundqvist.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten blir öppen men det missas en hel del på bra målvakter som stor spelar, i ESK kassen stod Elias Fagerström som nollar VIK i perioden. ESK gör ett mål och utökar därmed sin ledning till 3-1 genom Tim Almgren framspelad av Tom Persson.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden skulle orken i hemmalaget fälla avgörandet. Det blir lite finalkänslor och när VIK drar på sig en utvisning så stänger ESK matchen med att göra 4-1 genom Leo Krantz.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag är inte helt nöjd med spelet men det är kul och starkt att vi ändå vinner. Bra och roligt med 4:a olika målskyttar i finalen och att Elias i målet gör en bra match och ett par avgörande räddningar. Jag är stolt över laget hur dem hanterade finalen och hittar en väg att vinna trots att spelet inte fungerade till 100 %. Nu skall vi njuta av DM guldet ett tag och sedan ladda om för vår egen cup i Bahcohallen kommande helg, säger tränare Marcus Krantz.

Fler bilder från finalen läggs ut på vår facebooksida under dagen.

Enköpings SK – VIK Hockey 4-1 (2-1,1-0,1-0)

Målskyttar: Ludvig Siljesvärd, Emil Flod, Tim Almgren, Leo Krantz.

 

Lämna ett svar