Lyckad debut för William & Tim!

William Rosenfors & Tim Almgren. Bild: Privat

I Sveriges Team 16 fanns Bålsta fostrade William Rosenfors spelandes för AIK och ESK spelaren Tim Almgren med i tre Landskamper mot Finland.

– Häftig känsla att få kallelsen och en ära att får dra på sig landslagströjan, berättar Tim.

– Känslan att debutera var extremt roligt eftersom det varit något man velat göra sedan man varit liten, så det har varit lite av en dröm, berättar William.

De blev en lyckad debut för William och Tim som dock fick inleda den första av tre spelade matcher mot Finland med en 1-4 (0-0,0-4,1-0) förlust på bortaplan.

– Det var svårt att komma igång i den första matchen, men sedan var det lättare, skrattar Tim.

I de två efterföljande matcherna så gick det bättre och Sverige vann med 4-1 (1-0,2-1,1-0) och hela 9-4 (1-1,5-2,3-1).

I den andra matchens mellanakt tog låg Sverige under med 1-2 då Tim såg till att Sverige tog sig in i matchen igen med att kvittera till 2-2, men det skulle komma mer! I slutskedet av perioden så slår Tim spiken i kistan när han framspelad av Mattias Hävelid trycker in 6-3.

Även Mattias fick med sig poäng från debuten i landslagströjan. I den första matchen var han inblandad i Sveriges reducering till 1-4 med att assistera Brynässpelaren – Felix Jansson.

Hur ser ni på era egna insatser under den här samlingen?

– Jag är nöjd med min insats i alla tre matcherna och jag fick bra med speltid och förtroende. Det var extra kul att få sätta ett par mål också, säger Tim.

– Jag tyckte det var rolig ishockey eftersom det gick så fort och alla var skickliga. Personligen så gick det bra men var lite ovan första matchen att det gick så fort, säger Mattias.

Nästa samling är efter nyår hemma i Göteborg 7-9/2 mot Ryssland, Tjeckien och Finland. Vad tror ni om era chanser att komma med där?

– Jag hoppas såklart, men det är tuff konkurrens om platserna. Bara jobba på och slita på träning och match så kan det bli möjligt, avslutar Tim.

– Det finns många duktiga spelare så det beror på vad ledarstaben önskar för typer av spelare, avslutar Mattias.

Lämna ett svar