Ludde lämnar för Allsvenskt spel!

Bild: VIHF

Ludwig Isegren som gjorde en kort men lyckad sejour på hemmaplan i EHF lämnar igen för Allsvenskt spel.

Efter en tids speluppehåll gjorde Ludwig ”Ludde” Isegren comeback i EHF tröjan under säsongen 19/20. Det kom att bli väldigt lyckat och han visade med eftertryck att han hade spel i sig för en högre nivå och nu är det verklighet då han skrivit på för Allsvenska VästeråsIrsta HF.

– Ska bli kul att få representera Västerås. Varför det blev Västerås är för att det finns stora möjligheter för mig att utvecklas som handbollsspelare och även fysiken, berättar ”Ludde”

I VI är man såklart nöjda med att få den oömma tvåvägsspelaren till laget.

– Ludwig, som har Enköpings HF som moderklubb, har trotts sin unga ålder redan samlat ihop en hel del rutin. Han flyttade till Göteborg för att gå handbollsgymnasiet där och spelade under tiden i Aranäs juniorlag och utvecklingslag. Vi var nära att signera Ludwig redan för två säsonger sedan men RP Linköping hann emellan och det han bli knappt två säsonger i Allsvenskan innan Ludwig flyttade tillbaka till Enköping och avslutade säsongen i Div1 Norra, säger sportchefen Andraes Bamberg på klubbens hemsida och fortsätter:

– Ludwig är en lång och hårt attackerande högernia som är väldigt spel-säker och gör få misstag. Han är duktig i det breda spelet och får ofta utdelning i sina attacker utsida två. Han påminner en del om Daniel Zachrisson i sitt spel med brett attackspel, få tekniska fel och stabilt försvarsspel. Vi hade gärna sett att Ludwig vågade ta lite fler skott då han är 190 cm lång och vänster hänt. Kan vi börja få bra utdelning på skotten som kommer vi få mycket nytta av Ludwig i framtiden.

Att det var lätt att ta de beslutet är inte svårt att förstå.

– Nja beslutet var egentligen inte svårt, Andreas Bamberg la upp en bra plan för min utveckling samt att jag vill spela på högsta möjliga nivå med min handboll så då kunde jag inte motstå detta förslag, avslutar ”Ludde”

 

Lämna ett svar