Lördagsgodis för EIBK!

Foto: Kent Lundqvist

Ännu en trepoängare till Enköpings IBK D3 lag i lördagskväll, då laget åkte till Knivsta för möte med Vide SK sent i lördags.

– Efter den fina matchen i torsdags, så var laget på gott humör inför mötet, berättar EIBK-tränaren Benny Brundell.

Men det blev en konstig match. Om ” gå innebandy ” är ett begrepp med ett ”puddingförsvar”, så var det vad Vide tog fasta på.

– Hela första perioden var ett riktigt sömnpiller. VI tryckte på och skapade mycket mot ”puddingförsvaret” och en storspelande målvakt, konstaterar Brundell.

Inget lag gjorde nåt mål i första. Men i andra började det hända saker.

– Det tog bara sex sekunder. innan en av tre D2 spelare presenterade sig, nämligen Felicia Karlsson med assist från en annan D2 spelare Julia ”Jullan” Brundell. Secket hann inte ens starta klockan. Nu började laget spela som vi pratade om i pausen, att bredda spelet och öka tempo i både passningar och löpningar, berättar Brundell.

Nu börjar Felicias & Julias målshow, där Felicia gör fyra mål och ”Jullan” passar till tre. Fjärde asset kommer även det från en D2/D3 spelare, Emma Brundell.

– Men snyggaste målet i andra perioden står nog Matilda Irvebrant för. Vinner boll i hörn, bakom förlängda mållinjen. Vallar in den via målvaktens hjälm/rygg, berättar Brundell.

Madelene ”Madde” Johansson avslutar andra periodens målfyrverkeri med ett skott från mittplan i krysset till 0-6.

– Vi pratade i periodvilan om att fortsätta hålla högt spelintensitet och vi äger plan totalt även i tredje, konstaterar Brundell.

6.30 in i tredje hittar ”Madde” en fri ”Jullan ” som placerar bollen i nätmaskorna till 0-7.

– Sedan kommer det ett märkligt sekvens? Felicia drar på sig en utvisning, inte ens då tar Vide tag i spelet utan dem ställer upp som i boxplay, och vi kan spela som i ett Powerplay spel, berättar en förvånad Brundell.

15 minuter in i den tredje och sista perioden snor Matilda återigen bollen på högerkanten och placerar den i ett ledigt kryss till 0-8. Periodens sista mål görs ännu en gång av Felicia, fint framspelad av Emma.

– Kul också för målvakten Felicia Wängberg som fick hålla nollan i sin första D3 match , där hon förövrigt hade en egen gymnastikuppvisning. Allt för att hålla värmen. Hon fick bara tre skott på sig i matchen som EIBK vann med 9-0. Inte illa en lördagskväll, avslutar Brundell.

SK Vide – Enköpings IBK U 0-9 (0-0,0-6,0-3)

Målskyttar EIBK: Felicia Karlsson 5, Matilda Iverbrandt 2, Madelene Johansson, Julia Brundell.

Utvisningar: 0x2min – 1x2min

Damtrean >>>

 

Lämna ett svar