Lokomotiv studsade tillbaka!

Loket stängde defensiven och vann stort. Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IK gjorde en av säsongens bästa matcher när man studsade tillbaka och hemmabesegrade IBK Enhörningarna med hela 11-2 (3-1,2-1,6-0)

Vi gör en av dem absolut bästa prestationerna denna säsong där defensiven lade grunden till segern, säger tränare Tomas Lindgren.

Det var ett taggat Lokomotiv som klev in på banan för att möta ett för dagen starkt IBK och man tog omedelbart kommandot. Efter bra spel så gör Martin Johansson 1-0 efter en snygg solo rajd på vänsterkanten och dryga minuten senare så gör Tobias Metzner 2-0 efter en frislagsvariant.

Hemmalaget ligger sedan på för mer och har bud på mål gång efter annan, men istället så kommer 1-2. Det efter en tveksamt tilldömd straff för gästerna som Douglas Björkman förvaltar via hemmalagets målvakt Emil Ekström.

Efter målet så jämnar matchen ut sig något, men det är Loket som har dem klarare målchanserna. Med 15,30 spelat så tror nog många med mig att det är 3-1 då Johan Alveus har öppet mål, men han väljer att passa? Hemmalaget skulle göra 3-1 innan periodvilan och det är snyggt, räddning och snabbt utkast av Ekström till Metzner som rundar ett par bevakare och målvakten innan han lägger bollen i öppet mål.

Mellanakten blir den spelmässigt bästa i matchen. Det är två lag som högpresterar och gör det svårt för varandra att hitta in på respektive mål. Loket är elakt bra defensivt och får gästerna skyttar att ta avslut från distans. Med 15,26 spelat kommer 4-1 för hemmalaget, det är Kalle Nissén som med ett bra avslut från högerkanten och trafik framför offensivt mål hittar rätt.

Perioden ser ut att sluta 1-0 till hemmalaget, men med mindre än 2 minuter kvar så blixtrar det till. Gästernas Björkman reducerar till 2-4 efter ett fantastiskt förarbete av IBKs bäste spelare – Gustav Eriksson. Hemmalaget svarar dock omgående med att göra 5-2 genom Daniel Pärnebjörk som vinner boll i slottet och knäpper in avslutet.

I den tredje och sista perioden tippar matchen över till hemmalaget som nu är det starkare laget. Pärnebjörk gör 6-2 redan efter 1,10 då han petar in en retur. När Martin Johansson kort därefter gör 7-2 är matchen över. Lokomotiv plöjer sedan på och när slutsignalen ljuder så har man vunnit med hela 11-2.

Efter att ha spelat ganska dåligt ett par matcher var det skönt att få göra det så bra som vi gör nu innan uppehållet, det var viktigt för självförtroendet och skall vi vara med i toppen så var det även ett måste. Många som är bra i dag men defensiven är det vi är mest nöjda med, summerar Lindgren.

Lokomotiv Grillby IBK – IBK Enhörningarna 11-2 (3-1,2-1,6-0)

Skott: 28-22 (9-10,8-5,11-7)

Målskyttar LGIBK: Tobias Metzner 3, Martin Johansson 2, Daniel Pärnebjörk 2, Rikard Posta 2, Kalle Nissén,  Jakob Fertig.

Publik: 77

Spelarbetyg LGIBK!
Martin Johansson
Emil Ekström
Tobias Metzner/Mikael Bodin
Övriga resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar