Lokomotiv Grillby övertygar.

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK spelade säsongens andra träningsmatch under lördagen borta mot Div.2-laget Sala Silverstaden som spelar i Västmanland-Örebro till skillnad från Loket som spelar i Uppland-Dalarna.

Inledningen av matchen är lite trevande då man känner på varandra, men efter några minuter så börjar spel och passningar sitta. Det märks att lagen spelar helt olika då Loket spelar runt boll medan hemmalaget Sala satsar mer på kontringar och går rakare på mål. Chansmässigt är det rätt jämt i början, men Loket växer in mer och mer i matchen. Målen dröjer dock ända till minut 18 då Martin Johansson hittar en genomskärare fram till Oskar Manninen som sätter 0-1. Repliken från hemmalagets Tom Berman tar 19 sekunder vilket ger 1-1 efter 20 spelade minuter.

I inledningen av andra perioden verkar det som att Sala har stannat i omklädningsrummet. Först gör Linus Sjöquist 1-2, framspelad av Johan Alveus, och sedan sätter Daniel Pärnebjörk 1-3 framspelad av Kalle Nissén. Klockan står då på 1.45 och Loket har avfyrat fem skott på mål.

– Vi spelar boll riktigt bra, och även om Sala sticker upp emellanåt så har vi full koll på motståndarna samtidigt som Emil Ekström är med bra i mål, berättar ledaren Anders Iggström.

I slutet av perioden så börjar det hända saker igen. Loket gör två snabba på nytt. 14.23 sätter Simon Äng 1-4, framspelad av Nissen och 15.06 gör Manninen sitt andra för 1-5, framspelad av Linus.

Matchen avgjord?

– Inte än. Sala steppar upp i tempo samtidigt som vi ser trötta ut, medger Iggström.

Med två mål på raken, med en minuts mellanrum, krymper ledningen till två mål, 3-5, och hemmalaget är endast en insida stolpe från att ha 4-5 innan periodvilan. I den tredje och sista perioden gör Jonas Davidsson 3-6 redan efter 1.03, framspelad av Pärnebjörk och sedan fastställer Jonatan Hillerstig slutresultatet till  3-7, framspelad av Alveus.

Inledning av andra perioden var bra. Hela tredje perioden var lysande. Perioden domineras av oss som spelar ut Sala i sista perioden. Kul att se tre st nyförvärv i Rosa tröjan som alla gör mål.  Om en vecka spelas retur i nya Enahallen i Enköping, avslutar Iggström.

Sala Silverstaden IBK – Lokomotiv Grillby IBK 3-7 (1-1,2-4,0-2)

Skott: 20-28 (7-10, 9-10, 4-8)

Målskyttar LGIBK: Oskar Manninen 2, Simon Äng, Linus Sjöqvist, Daniel Pärnebjörk, Jonas Davidsson, Jonatan Hillerstig.

Lämna ett svar