Lokomotiv Grillby har startat matchandet!

Foto: Kent Lundqvist

Nykomlingen i Div.2 – Lokomotiv Grillby IBK har dragit igång matchandet inför kommande säsong med att spela borta mot div.1 laget IBK Uppsala Teknologer.

Tekno inledde bäst mot ett allt för skakigt Lokomotiv som första 10 verkade vara kvar i omklädningsrummet. Hemmalaget gör tidigt 1-0 & 2-0, varav ett på en spelvändning och ett i powerplay, innan Loket vaknar till. Innan perioden är slut har Loket tagit över initiativet i matchen och Tobias Metzner har både reducerat och kvitterat.

I den andra så är det Tekno som får med sig både första och andra utvisningen vilket gör att Loket får kämpa för att freda sig bakåt, vilket man gör med bravur. Spelet framåt är bitvis uddlöst.

– Det är helt nya konstellationer som formerar kedjor så konstigt vore om vi skulle hitta varandra med en gång, menar ledaren Anders Iggström.

Perioden ser ut att bli mållös, men i slutet av perioden så gör Tekno först 3-2 med ett skott utifrån efter en snabb spelvändning och med 18 sekunder kvar av perioden så utökar hemmalaget till 4-2, åter igen en spelomvändning där trötta ben inte orkar ta försvarsjobbet till 100 %.

– Trots målen i slutet av perioden så är vi nöjda med spelet och grabbarna är positiva och påtalar att vi är starkast i tredje perioden, berättar Iggström.

Loket inleder tredje perioden bra och får med sig ett tidigt mål då Kalle Nissén på egen hand stänker in 4-3 i nättaket efter knappa tre minuter spelat.

I jakten på fler så tappar Loket i försvaret och Tekno kan på nytt utöka till 5-3. Återigen reducerar man snabbt till 4-5 (1.06 senare). Jakob Fertig spelar fram Metzner som vräker in sitt tredje, och Lokets fjärde mål i matchen.

Tekno spelar runt mycket boll medan Loket försvarar sig och försöker hitta kontringar. Det är flera gånger på vippen att Loket får med sig några kontringar, men det märks att säsongen är nystartad då bollen inte riktigt vill studsa med. I målet gör Emil Ekström flera viktiga räddningar när Tekno försöker stänga matchen och tiden rinner nu snabbt iväg.

Matchen är inne på sista minuten och Loket får jaga, bollen spelas ned på lagets planhalva och Emil kan sno åt sig bollen i målet med 30 sekunder kvar. Han passar ut bollen och springer till avbytarbåset. Spel 6 mot 5 avslutas på Teknos planhalva. Alveus försöker passa men den går till motståndare, Loket lyckas sno tillbaka bollen igen, tillbaka till Alveus, avslut, MÅÅÅÅL! Med 2 sekunder kvar.

– Vilken säsongsinledning. 5-5 mot Tekno som satsar stenhårt i ettan. Tekno spelar runt mycket boll, men avslutar för lite, menar Iggström. Man försöker spela bollen hela vägen in i mål, men vi hade riktigt bra uppställt försvar idag och lämnade inget gratis. Hemmalaget gör 1 mål i PP och 4 på spelvändningar. Vi krigar hela vägen och får med oss ett oavgjort resultat.

– Tyvärr så får både Thomas Kock och Tobias Metzner kliva av med skador idag. Metzner trampade snett medan Kock kan ha en liten bristning. Det återstår att se. Det finns mycket att jobba på, men en över förväntan godkänd insats, summerar Iggström.

IBK Uppsala Teknologer – Lokomotiv Grillby IBK 5-5 (2-2,2-0,1-3)

Målskyttar LGIBK: Tobias Metzner 3, Johan Alveus, Kalle Nissén.

One Response to Lokomotiv Grillby har startat matchandet!

Lämna ett svar