Loket vann sexpoängsmatch i Leksand.

Rickard Posta tremålsskytt i sin nya position. Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK släppte handbromsen och vann en högoktanig match i Herrtvåans 6:e omgång borta mot Insjöns BK.

– Det var en liten hall så det blev högt tempo och lite Rock and roll över det hela utan att det var dåligt, berättar Lokets tränare Peter Kokocha.

Det blev en tight och bra första period där Loket gick till periodvila i ledning med 3-2.

– Det var mycket bra spel och vi lyckade bra i spelet med snabb omställningar och lyckades också replikera deras vändning från underläge 0-1 till leding med 2-1, säger Peter.

I mellanakten så lossnade det rejält för Loket som tidigare under säsongen haft problem just i mellanakten av matcherna.

– Ja det var skönt att i kunde lösa denna period och det blev verkligen lite av islossning där vi äntligen fick utdelning och gör mål på de chanser vi skapar, berömmer Peter.

Inför den tredje perioden var Loket i ledning med hela 8-3, men hemmalaget kunde omgående replikera till 4-8. Återigen så svarar Loket bra och tremålsskytten Rickard Posta trivdes som fisken i vattnet i sin nya position på vänsterkanten. Loket håller sedan undan och vinner med 10-6.

– Ja det var återigen bra svar från vår sida och extra kul såklart för Posta att han lyckas så bra i sin nya position.  Många saker som är bra med den här segern. Vi spelar bra i alla spelen, vinner mellanakten, gör 10 mål och tar tre sköna och viktiga poäng, summerar Peter.

Insjöns BK – Lokomotiv Grillby IBK 6-10 (2-3,1-5,3-2)

Skott: 33-37 (10-9,6-10,17-18)

Målskyttar Loket: Rickard Posta 3, Simon Äng 2, Johan Alveus, Jonatan Hillerstig, Jonas Davidsson, Jakob Fertig.

Utvisningar:  4 min – 6 min
Publik: 130

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar