Loket räckte inte till mot serieledarna.

Foto: Kent Lundqvist

Topplaget Björklinge BK blev en för svår uppgift för Lokomotiv Grillby i innebandytvåan. Nykomlingarna föll med klara 2-9 (0-4, 2-1, 0-4) i Enahallen.

– Björklinge kommer från division 1, vi från trean så det här är kanske inte en match vi ska vinna, säger Lokets tränare Peter Kokocha.

Gästerna rivstartade matchen och Carl Svedare sköt 0-1 redan efter 22 sekunder. Samme man ökade på ledningen efter 1:55 och mardrömsinledningen var ett faktum för Loket.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi började på hälarna första fem minuterna och var inte alls vakna från start. För dålig laddning, helt klart, säger Kokocha.

Björklinge förde befälet perioden genom och vann skotten med 10-4. Två mål till blev det före första pausvilan och greppet var kopplat.

Foto: Kent Lundqvist

0-5 prickades in drygt fem minuter in på andra perioden men sedan kom Loket igång. Simon Äng sköt 1-5 efter 15:49 och dryga minuten senare kom nästa reducering genom Jonas Davidsson.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi kom tillbaka i andra perioden som vi ju också vinner med 2-1. Det blev bättre fart när vi gick ned på två formationer samt gjorde några justeringar i dessa, berättar Kokocha.

Foto: Kent Lundqvist

Någon större dramatik blev det dock inte i Enahallen under slutronden. Björklinge vann sista perioden med 4-0 och tog sjunde raka fullpoängaren i serien. Full pott med andra ord och Peter Kokocha konstaterade att Loket var numret mindre i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Björklinge var individuellt skickliga och spelade i ett högre tempo. Dessutom starkare i närkamperna. Men det fanns detaljer i vårt spel som var positiva, till exempel att få till sidledspass före avslut. Det tycker jag vi lyckades bra med och det var ju riktigt nära vid 0-2 då vi missade öppet mål, säger Peter Kokocha.

Lokomotiv Grillby IBK- Björklinge BK  2-9 (0-4, 2-1, 0-4)

Mål,
Loket: Simon Äng, Jonas Davidsson.
Björklinge: Carl Svedare 2, Filip Stenlund 2, Charlie Eklund 2, Viktor Johansson, Kristoffer Norlén, Magnus Hök.

Skott: 19-23 (4-10, 7-4, 8-9)

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar