Loket kryssade!

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IK fick med sig ett kryss efter att ha spelat 7-7 (4-4,1-2,2-1) borta mot Midas IBK.

Vi visste att det skulle bli en hård match då Midas tar största delen av sina poäng på hemmaplan. Sen fick vi på morgonen ett sent avhopp från laget som krävde omplanering i laguppställningen, berättar tränare Anders Iggström.

Det blev som väntat ett målkalas när Loket spelade borta mot Midas, i varje fall under den första perioden där det gjorde hela 8 mål fördelade på 4-4. Lagen turades om att vara i ledningen så lika efter 20 minuter känns rättvist.

Vi gör en förstaperiod som vi gärna glömmer bort. Vi släpper in 4 mål, varav 3 är riktigt billiga där vi tillåter deras spelare att stå fria i slottet och ett mål när vi spelar fem mot fyra, berättar Anders.

I mellanakten tar Loket ett litet grepp om händelserna och går fram till en 6-4 ledning efter två mål av Rickard Posta, men hemmalaget hinner med att reducera till 5-6 innan perioden är över.

Ja, i andra perioden spelar vi upp oss ordentligt, men vi gör bara två mål. Deras målvakt stod i vägen och gjorde en hel del kanonräddningar, menar Anders.

I den tredje och sista perioden är det hemmalaget som är effektivast och ser till att få med sig en poäng.

Sista perioden kontrollerar vi bra tills vi får en 5-minuters utvisning. Vi gör tidigt i utvisningen 5-7, men de gör sedan två mål under samma utvisning. Det första styrs på benet av en loket-spelare och det andra från en diagonalare när vi har trötta ben och endast en spelare har hunnit ta byte.Fokuset denna match lades på domarna där den ena domaren stod för det ena tokiga domslutet efter det andra. När den ena domaren ropar spela vidare och den andra domaren tar en utvisning i samma situation blir det svårt att spela, det haglade tvåor och femmor, för bägge lagen, när spelarna försökte ha det roligt på plan. Tyvärr, för Midas, Lokomotiv och publiken, så fick vi inte spela innebandy idag. En match som hade kunnat bli rolig blev nu förstörd av en man i gult. All heder till den andra domaren som fick det svettigt pga. sin kollega, berättar Anders som summerar matchen:

– Resultatet får ses som rättvist efter omständigheterna. Vi borde dock ha avgjort matchen mycket tidigare. Det är tydligt vad två dåliga träningar under en vecka kan göra med laget. Vi får glädja oss att vi tar med en pinne hem och ser fram emot nästa match då Loke blir nästa svåra motstånd. Vi utnämnde Martin Johansson till lagets bästa för andra matchen i rad. Han var felfri, men fick tyvärr en femminuters utvisning i slutet i en situation som endast en domare såg.

Midas IBK – Lokomotiv Grillby IBK 7-7 (4-4,1-2,2-1)

Skott: 35-37 (10-11,9-13,16-13)

Målskyttar EIBK: Tobias Metzner 3, Rikard Forsberg Posta 2, Jonas Davidsson, Mikael Bodin.

Publik: 100

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar