Loket gav sig själva en bra julklapp.

Martin Johansson tre mål i matchen. Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK gav sig själva en bra och tidig julklapp när man bortabesegrade Livets Ord IF i Herrtvåan efter en magisk avslutning på matchen.

Det startade dock illa för Loket som fick se hemmalagets Andreas Pettersson göra 1-0 redan efter 2,46 spelat av matchen. Det skulle också komma 2-0 från hemmalaget innan laget fick igång målskyttet. Det är en spelsugen Martin Johansson, som för dagen spelar forward, reducerar till 1-2 med dryga 13 minuter spelat.

Den glädjen blir dock kortvarig för hemmalaget svarar dryga minuten senare då Hannes Huusko gör 3-1 för LOIF. Perioden ser ut att sluta med två målsunderläge för Loket, men med två sekunder kvar att spela lyckas Kalle Nissén ge laget förnyad kontakt då han reducerar till 2-3.

– Vi kommer in i matchen dåligt och faller tillbaka till gamla synder med att inte vara påslagna när matchen startar. Skönt dock att vi gör två mål, konstaterar Lokets-tränare Peter Kokocha.

Det ger ett bra energipåslag för Loket som rivstart den andra perioden där Jonas Davidsson kvitterar till 3-3 och Rikard Posta ger laget ledning i matchen med 4-3 och då är det bara 4,54 spelat av mellanakten. Hemmalaget skulle dock komma tillbaka och kvittera genom Huusko, men Johan Alveus ser till att Loket kan gå till periodvila i ledning med 5-4.

– Mycket bättre period där vi höjer oss i allt från insats till prestation, menar Kokocha.

Efter en mållös inledning på den tredje och sista perioden skulle det lossna med målskyttet med knappa halva spelad. Det är hemmalagets Markus Fransson som kvitterar till 5-5. Det var ett baklänges må som fick Loket att trycka gasen i botten och den sista halvan av tredje perioden blir en högoktanig målexplosion. På knappa fem minuter så gör Loket fem mål och vinner tillslut med hela 10-5.

– Efter den svaga första perioden höjer vi oss rejält. Efter underläge 1-3 gör vi 9-2 på hemmalaget. Det blev lyckat med att ställa om en lina med Martin Johansson – Jonas Davidsson och Jimmy Boberg. Jag snackade med Martin som gjorde tre mål i matchen på förmiddagen och presenterade min idé om att han skulle spela forward och han var gladare efter matchen än vad han var innan, skrattar Kokocha.

Segern betyder att ni nu tar julledigt på en 6:e plats i serien som nykomlingar med ”bara” 4 poäng upp till en kvalplats till div.1!

– Ja, vi kan summera första halvan med att vi tagit några sura förluster, inte spelat med fullt lag många gånger, men ändå gjort det bra och vi har verkligen vuxit in i kostymen efter en start på säsongen som får tillskrivas nykomling, avslutar Kokocha,

Livets Ord IF – Lokomotiv Grillby IBK 5-10 (3-2,1-3,1-5)

Målskyttar Loket: Martin Johansson 3, Kalle Nissén, Jonas Davidsson, Rikard Posta 2, Johan Alveus, Oskar Manninen, Simon Äng.

Utvisningar:  0x2min – 0x2min
Publik: 87


Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar