Loket gav bort matchen i första perioden!

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK bjöd bort bortamatchen i Herrtvåan borta mot tabellettan Hälsinggårdens AIK.

– Vi gjorde som vid flera matcher under säsongen. Första perioden bjuder vi på flera mål då vi visar för mycket respekt för motståndarna. 3 mål är rena bjudningar i första perioden och vi har hopplösa 5-1, berättar Lokets Anders Iggström.

Ett ordentligt snack i andra reder upp det hela.

– Vi spelar bättre än vad hemmalaget gör i andra, vilket också märktes på deras snack på väg till omklädningsrummen. Ändå blir det bara 2-2 i perioden.

I sista tar HAIKen tag i spelet igen och även den perioden slutar 2-2.

– Behållningen från matchen tycker jag är vårat frislagsmål, en variant som vi har satt vid 3-4 tillfällen i år. Adriansson är en kille med stor kvalité och står för 6 poäng idag. Det är bara att buga. Vi själva var utan våra två främsta poängmakare denna match. Det tillsammans med att Erik Äng klev av efter uppvärmningen och Posta klev av under matchen gjorde att vi vägde för lätt, berättar Iggström som summerar:

– Vi visste att det skulle bli tufft på förhand. Tar vi bort första perioden så spelar vi ändå bra innebandy med de dåliga förutsättningar vi hade. Det får vi ta med till sluttampen av säsongen. Om jag ska lyfta några spelare denna match så tycker jag att Pontus i mål är nära felfri trots 9 insläppta. Alveus tar stort ansvar och gör nog sin bästa match för säsongen. Kim krigade bra framåt och har ett par fina chanser som tyvärr inte resulterar. Vi ska heller inte glömma Olle som är med på lån från Fjärdhundra för att se och lära. Han fick en hel del speltid idag och gjorde det förtjänstfullt.


Hälsinggårdens AIK – Lokomotiv Grillby IBK 9-5 (5-1.2-2,2-2)

Målskyttar Loket: Jakob Fertig, Rikard Posta, Thomas Kock, Jonatan Hillerstig, Jonas Davidsson.

Herrtvåan >>>

Lämna ett svar