Loket fortsatt obesegrade i herrtrean!

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK är fortsatt obesegrade som nykomlingar i herrtrean efter att ha bortabesegrat Almunge IK med 8-4.


–  Vi visste inte mycket om motståndet innan men vi lägger aldrig särskilt stor vikt vid motståndet, vi tror på vår spelidé och vårt sätt att spela på och med det så låter vi motståndarna anpassa sitt spel efter oss, berättar Emil Ekström.

Loket agerar lite segt i inledningen av matchen och får tidigt 0-1 i baken.

– Vi gnuggar på med vårt spel och har väldigt högt bollinnehav i första perioden, vi skapar mycket lägen men allt som oftast står en Almungespelare eller målvakt i vägen för avsluten. Dem spelar ett tight och uppoffrande försvar och det kändes som att dem fick med sig motlägg och tå-studsar i alla lägen.

Kalle Nissén drar ett skott från halva plan som resulterar i 1-1.

– I halvtid konstaterar vi att trots resultatet så har vi AIK där vi vill ha dem, i deras zon.  Vi bestämmer oss för att fortsätta mata på i offensiven, men att kliva ännu aggressivare när vi tappar boll.

I andra perioden ger Loket inte AIK mycket utrymme och hemmalaget känns stressade över tempot.

– Målen AIK gör kommer på misstag vi gör i mittzon. Vi gör en bra period och kan gå till pausvila i ledning med 6-3. I sista perioden tror vi att Almunge ska kliva lite hårdare för att jaga mål men det känns inte som att det sker förens de sista 5 minuterna.

Slutperioden präglas av utvisningar då domarna byter nivå på vad som tolereras, det som knappt blev frislag i första och andra resulterade i utvisningar för båda lagen i tredjeperioden vilket rycker sönder matchen en smula.

– Vi får spela sista tre minuterna fyra mot fem, men det känns aldrig farligt. Almunge plockar målvakten för att trycka på ytterligare, men trots deras 6 spelare så får AIK bara till två avslut på mål sista tre minuterna och vi kan lägga in 8-4 i öppen kasse. En stark laginsats ligger till grunden samt att alla våra spelare utgör hot offensivt, berättar Emil som summerar:

– Skulle vilja ge ett extra plus till Daniel Pärnebjörk och Niklas Östgren då båda jobbade, slet och fixade poäng. Det är skönt att veta att mr 100% Daniel Pärnebjörk är med, han gör minst 1 mål i varje match han lirar och sliter oerhört hårt på planen. Nu väntar en helg med vila och en veckas träning innan ett nytt roligt derby mot Lamadjuret i nästa omgång.

Almunge IK – Lokomotiv Grillby IBK 4-8 (1-1, 2-5, 1-2)

Målskyttar LGIBK: Jonas Davidsson 2, Jakob Fertig 2, Kalle Nissén, Daniel Pärnebjörk, Carl Söderberg, Johan Alveus.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar