Loket fortsatt med i toppen!

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK vann hemma mot tabellåttan Almunge IK med 5-0 (0-0,2-0,3-0) och är fortsatt med i det knallhårda toppracet i herrtrean inför avslutningen av serien.

Nu tätnar det i toppen, med fyra lag inom tre poäng, och glappet ned ökade efter att Loke krossade Midas och Enköping besegrade Bälinge. I nästa omgång spelar Sirius mot Roslagsalliansen, omgången efter spelar vi mot Sirius och där emellan spelas hängmatchen mellan Loke och Sirius. I näst sista omgången spelar Loke mot Alliansen och i sista omgången möter vi Loke. Det är en hel drös med toppmatcher kvar och inget lag går säkert. Jag har svårt att se att Sirius ska vinna alla sina kvarvarande matcher samtidigt som vi måste vinna alla våra för att ha chansen att vinna serien. En väldigt tuff uppgift med andra ord, menar tränare Anders Iggström

Hemmamatchen mot AIK blev som väntat ingen promenad i parken, men Loket levde upp till förväntningarna och vann matchen. Det blev dock en mållös första period. AIK inleder ganska piggt och försöker störa högt upp i plan, men de gånger man vinner boll så skjuts det från alla möjliga lägen och många skott utanför ramen (12 avslut utanför i första för AIK). Ju längre perioden går desto mer kommer Loket in i matchen. 14 avslut sätter Loket på mål i första perioden och AIK har ett friläge med Lokets målvakt – Emil Ekström, men det är ändå 0-0 efter periodens slut.

I andra perioden får Loket en drömstart när Kalle Nissén smäller upp första skottet i krysset till 1-0, serverad av Martin Johansson, redan efter 20 sekunder. Fortsättningen av perioden blir långa stunder spel på en planhalva då AIK backar hem och nästan parkerar framför egen målvakt.

Efter dryga sju minuter drabbas Almunge av en utvisning. AIK reder sånär ut underläget, men den utvisade spelaren får, inhoppande, se ryggtavlan av Martin Johansson när han sätter 2-0. Återgäldad assist av Kalle Nissén.

I den tredje och sista perioden tvingas AIK att satsa framåt och matchen blir mer öppen än mellanakten. Mer ytor bäddar för fler målchanser. Tobias Metzner gör 3-0 efter 4.16 spelat av perioden och Kalle Nissén 4-0 efter 6.25, bägge assisterade av Johan Alveus.

Almunge krigar på för att spräcka nollan framåt, men får inte till det idag. Emil håller tätt i målet samtidigt som försvarsspelet är många klasser bättre idag än föregående match. I slutet får vi se snyggaste målet i matchen där hela femman är inblandad, hemmalaget spelar runt bollen över hela planen innan Kalle Nissén sätter sitt tredje mål för dagen och fastställer slutresultatet till 5-0, framspelad av Alvéus på nytt.

Det var en bra laginsats där vi jobbade bra hem. 5-0 och att hålla nollan är många klasser bättre efter att ha släppt in nio i föregående match. Alveus alltid svårstoppad med sina framspelningar. Nissén väldigt framgångsrik med 4 poäng idag. Micke Bodin stark insats över hela planen, summerar Anders.

Lokomotiv Grillby IBK – Alumunge IK 5-0 (0-0,2-0,3-0)

Skott: 45-24 (14-6,14-4,17-14)

Målskyttar LGIBK: Kalle Nissén 3, Martin Johansson, Tobias Metzner,

Publik: 55
Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar