Loket föll tungt i Forsbacka!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Lokomotiv Grillby IBK fick som väntat det tufft borta mot Forsbacka IF.

– Vi hade på förhand fått vetskap om hur det skulle vara att spela i deras hemmahall, trångt och tufft. Siffrorna återspeglar dock inte matchen som helhet, berättar Anders Iggström.

Det startar riktigt illa för Loket som kommer under med 0-2 redan efter 1,52 spelat av bortamatchen mot FIF. Det skulle komma mer för hemmalaget som gör 3-0 innan det lossnar för Loket. Erik Äng och Kim Johansson ser till att det är förnyad kontakt med varsitt mål.

Lagen byter sedan mål med varandra innan det blir periodvila och Loket är i underläge med 3-5.

– De gjorde de första två målen tidigt i matchen och vi fick sedan jaga i uppförsbacke konstant.

Det blir en minst sagt märklig mellanperiod där Loket för spelet, men lyckas inte ta betalt.

– I andra perioden spelar vi i stort sett mot ett mål, vinner skotten med 16-6, men de vinner perioden med 3-1 efter att ha gjort 3 mål på kontring.

Det blir en liknande matchbild i den tredje och sista perioden, men nu med ett mer chansartat spel av Loket som blir kostsamt och man förlorar till slut matchen ganska stort.

– I sista rinner det ifrån ytterligare då vi försöker hitta målet men straffas många gånger på kontringar. Jag ser en helt annan matchbild i returen då de på hemmaplan spelar på en väldigt trång hall. Jag tror inte de kommer ha många förluster på hemmaplan denna säsong. De parkerade en tät box och kontrar mycket bra och effektivt, något vi föll pladask på, avslutar Iggström.


Forsbacka IF – Lokomotiv Grillby IBK 14-7 (5-3,3-1,6-3)

Målskyttar Loket: Erik Isaksson 3, Kim Johansson 2, Erik Äng, Jakob Fertig.

Herrtvåan >>>

Lämna ett svar