Loket föll knappt i målrik match mot Sirius.

Foto: Kent Lundqvist

Det bjöds på målkalas när Lokomotiv Grillby IBK mötte IK Sirius FBC i innebandytvåan.

Matchen i Enahallen, Enköping slutade 9-10 (2-3, 2-4, 5-3) efter en upphämtning i slutskedet från Loket som sånär gav poäng.

-Bitter förlust med tanke på alla misstag vi gör i matchen, säger tränaren Peter Kokocha.

Foto: Kent Lundqvist

Sirius tog med sig en ledning med 3-2 efter första perioden.

-Alla deras mål i första perioden kommer för enkelt och det blir tufft med fortsatt jobb i uppförsbacke, säger Kokocha.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna fortsatte gå ifrån målmässigt i mittperioden och Kokocha tyckte att hans lag var för passiva.

-Det saknades aggressivitet och vi förlorar 50/50-bollarna. Tycker vi borde kunna visa mer fysisk styrka och power ute på planen. Vi började göra om lite i formationerna och det blev en positiv förändring.

Sirius såg sedan ut att ha avgjort matchen när man satte 10-5 med sex minuter kvar att spela. Då kom Lokets uppryckning och med fyra raka fullträffar var man bara ett mål bakom när Jakob Fertig sköt 9-10 knappt två minuter före full tid.

Foto: Kent Lundqvist

-Det saknades inte chanser på kvittering på slutet och det kändes som om vi skulle komma ikapp. Det var dock lite för dålig kyla i avslutningsmomenten, säger Kokocha.

Foto: Kent Lundqvist

Sirius kunde hålla undan och Loket fick ingen revansch för förlusten i premiärmatchen.

-Visst, Sirius är ett ungt och skickligt lag men det gick att sätta press på dem. Det gjorde vi också, men för sent och jag tycker att det är våra tidiga misstag som avgör matchen. Det fanns dock en hel del positivt i matchen, bland annat fem backmål. Jonas Davidsson gjorde tre mål och tog stort ansvar. Trion Jakob Fertig, Linus Sjöquist och  Jonatan Hillerstig förtjänar också plus för sina insatser, avslutar Peter Kokocha.

Mål,
Loket: Jonas Davidsson 3, Jakob Fertig 2, Jonatan Hillerstig 2, Linus Sjöquist , Kalle Nissén. Sirius: Emil Henriksson 3, Linus Park 2, Axel Solander 2, Gustav Fält, Albin Orrelöv, Johan Strandberg-Andersson.

 

Lämna ett svar