Loket fick ett trendbrott!

Tobias Metzner tre mål och matchvinnare. Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK ett efterlängtat trendbrott borta mot Södra Tolvfors IF i Herrtvåan.

Det var Loket som i en jämn kamp var mest lyckosam i den första perioden. Det var dock hemmalaget som tog ledningen med 1-0 genom Alex Schröder, men sedan var det Loket som svarade för resterande av målen i perioden. Kalle Nissén kvitterar och Tobias Metzner ser till att Loket går till periodvilan i ledning med 3-1 efter två gjorda mål.

I mellanakten så fortsätter Loket att vara effektiva och defensiven ihop med målvaktsspelet av Pontus Palmqvist håller en bra nivå. Metzner hinner missa en straff innan hemmalaget gör ett själv mål vilket gav 1-4, men innan perioden var slut så tog Metzner revansch på sig själv och tryckte in sitt tredje mål i matchen vilket gav 1-5 inför den tredje och sista perioden.

– Matchen var jämn över de första två perioderna. Skillnaden där var Pontus Palmquist i mål och Tobias Metzner framåt, berättar Lokets Anders Iggström.

I den sista perioden så fick Loket lida en smula av den svåra sjukdomsperiod man precis kommit ur oh man orkar helt enkelt inte stå upp på samma nivå. Det gynnar hemmalaget som jobbar hårt och får poängkänning med 1,32 kvar att spela då Adam Söderström reducerar till 4-5 i spel fem mot fyra. Loket skulle dock vrida ur det sista lilla man har i kroppen och håller undan och tar tre sköna och efterlängtade poäng.

– I tredje så orkar vi inte och de äter sej närmare och närmare, men inte hela vägen fram. Daniel Pärnebjörk och Jimmy Boberg gjorde ett hästjobb på topp i sista perioden och förbrukade tid för motståndarna förtjänstfullt, avslutar Iggström.

Södra Tolvfors IF – Lokomotiv Grillby IBK 4-5 (1-3,0-2,3-0)

Målen,
Period 1: 1-0 (05:55) Alex Schröder, 1-1 (07:43) Kalle Nissén, 1-2 (11:24) Tobias Metzner, 1-3 (13:29) Tobias Metner.
Period 2: 1-4 (07:52) Självmål, 1-5 (39:06) Tobias Metzner.
Period 3: 2-5 (46:41) Gabriel Söderqvist, 3-5 (47:53) Peter Björklund, 4-5 (58:28) Adam Söderström.

Utvisningar: 2x2min – 3x2min

Herrtvåan >>>

Lämna ett svar