Loket fällde topplag.

Foto: Kent Lundqvist

Lokomotiv Grillby IBK vann borta mot tabelltvåan i Herrtvåan IBF Borlänge och fick revansch för uddamålsförlusten hemma.

– En riktigt skön och bra seger där kampen var på plats och fällde ett stort avgörande, menar tränare Peter Kokocha.

Det var också Loket som startade matchen bäst då Johan Alveus ger laget ledning med 1-0 redan efter 2,45 spelat. Hemmalaget skulle dock komma tillbaka och vända på steken och är i ledning med 2-1 med halva perioden spelad. Resterande av perioden gick dock till Loket som kunde gå till periodvila i ledning med 4-2 efter mål av bla. nyförvärvet från Örsundsbro IF – Dennis Eriksson Brown.

– Han gör det bra och visar att han kommer tillföra i spelet. Annars så är känslan att Borlänge kanske underskattar oss i den första perioden och får betala priset för det, säger Kokocha.

I mellanakten så kommer hemmalaget ut starkt och sätter upp tempot vilket ger en annan matchbild. Det är dock Loket som startar bäst och gör 2-5 genom Tobias Metzner redan efter 53 sekunder. Det är en ledning som utökas till 2-6 genom Oskar Manninen i spel fem mot fyra. Hemmalaget skulle komma tillbaka och reducera till 3-6 innan perioden och även det målet görs i spel fem mot fyra.

– En klar temposkärpning av Borlänge i den här perioden där vi verkligen får kampa för att hänga med, men vi gör det bra och har en bra känsla inför den tredje och sista perioden, berättar Kokocha.

I den sista perioden får Borlänge förnyad kontakt då Albin Högman gör 4-6 i spel fem mot fyra. Hemmalaget fortsätter att trycka på och det öppnar för kontringar och det skapas en hel del för Loket.

– Ja, det var ganska många sådana och med en bättre skärpa och effektivitet skulle vi stängt matchen, menar Kokocha.

Det skulle istället bli en dramatisk avslutning på matchen. Hemmalaget reducerar till 5-6 i spel fem mot fyra och det med knappa minuten kvar att spela. Det skulle komma att bli en minut som skakade om Loket.

– Det blev mycket spännande då Borlänge tryckte på i spel sex mot fem och skapade ett par chanser där bla. en boll studsar i ribban. Vi höll dock undan och vinner matchen och tre sköna poäng genom att ta kampen i 60 minuter, en lagseger, summerar Kokocha.

IBF Borlänge vs Lokomotiv Grillby IBK 5-6 (2-4,1-2,2-0)

Skott: 28-30 (9-8,9-8,10-14)

Målskyttar Loket: Tobias Metzner 2, Johan Alveus, Dennis Eriksson Brown, Linus Sjöquist, Oskar Manninen.

Utvisningar:  3x2min – 5x2min
Publik: 98


Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar