Linnea summerar säsongen!

Foto: Kent Lundqvist

Bålsta IK och Friidrottslöftet – Linnea Westerberg summerar utomhus säsongen.

Linneas säsong har varit lite upp och ner men framtiden ser ljus ut för henne.

– Min utomhussäsong har varit väldigt upp och ner, då jag har haft både med- och motgångar. Säsongen började väldigt bra i spjutet då jag kastade ett personligt rekord på 39.04 m på vårkastet. Därefter gick det ganska trögt i spjutet och jag fick inte riktigt till tekniken. I slutet av säsongen när USM började närma sig kände jag att tekniken började stämma mer och mer och jag kände att jag hade en chans till en bra placering och bra resultat. Tyvärr blev det inte riktigt som jag tänkt mig på USM som började riktigt bra med att klara kvalgränsen med 2 meters marginal redan i första kastet.

– I finalen blev jag sedan för spänd och det blev inga längder på kasten. Jag är av den anledningen väldigt besviken över hur spjutet gick på USM då jag vet att jag har en kapacitet att kasta längre än vad jag gjorde. Däremot är jag ändå nöjd över kvalet på USM och att jag lyckades samla ihop mig trots all nervositet. Om jag kollar hur hela denna säsongen har varit för spjutets del är jag väldigt besviken och den blev inte riktigt som jag hoppats på.

Hur har det varit med släggan?

– I släggan har jag däremot haft en riktigt bra säsong och har ökat min nivå med nästan 10m från förra året. Under hela denna säsongen har jag slagit nya personliga rekord flera gånger. Jag hade även ett mål att komma topp 8 på USM och att kasta 50 meter. Inför USM låg jag på en 6:e plats i Sverige statistiken och jag hade en riktigt bra känsla av att målet om en topp 8 placering skulle uppnås.

– Väl på USM började jag med två bra kast som gjorde att min topp 8 placering var säkrad. I sista omgången fick jag till ett riktigt bra kast som mätte hela 51.24 meter. Det gjorde så att jag fick en 4:e plats på USM och båda mina mål för säsongen var uppnådda. Säsongen för släggans del har varit den bästa släggsäsongen jag tidigare haft då jag bara haft någon tävling under 45 meter.

Hur ser du på utveckling denna säsong?

– Min utveckling denna säsong har varit bra både i släggan och spjutet. Även fast spjutet inte har gått så bra i år kan jag även se att jag har utvecklats tekniskt, men framförallt psykiskt då jag har behövt jobba på den mentala biten i och med de motgångar jag haft inom spjutet. Utvecklingen inom släggan har varit väldigt bra och jag har sett från tävling till tävling att det blir bättre och bättre.

Hur ser inomhussäsongen ut?

– Nu har grundträningen börjat lite lätt och under inomhussäsongen väntar sedan lite viktkastning, som är inomhusvarianten av slägga. I vinter kommer jag att gå upp en åldersklass och tävla i F19 klassen. Det innebär också att vikterna på kastredskapen kommer att öka. I vinter kommer jag därför att kasta med 9 kg vikt istället för 7.26 kg vikten jag kastat med tidigare, avslutar Linnea.

 

 

Lämna ett svar