LIMBO I RIMBO – Bollen under ribban!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings IBK svarade för en stark insats och prestation borta mot Roslagsalliansen i Damtrean.

– Det gick verkligen som en dans i bortamatchen mot Roslagsalliansen i söndags. I en på förhand befarad tuff drabbning blev till en riktig ögongodis, berättar EIBK-tränaren Benney Brundell.

EIBK malde ner Alliansen redan från start med disciplinerat försvar och anfall, såpass att hemmalaget drar på sig en utvisning 4.26 in i perioden.

– 30 sekunder räcker för oss och Wendy Yap som blir frispelad av Emma Carlsson gör 0-1. Tekningen därefter vinner vi och två spelsugna leker fram ett mönsteranfall. Louise Andersson nätar efter ett kalaspass ifrån – japp Emma.

0-2 och frustration i hemmalaget som med 6.41 spelat drar på sig en ny utvisning.

– In med pp femman igen. 40 sek senare efter bra bollrull får Emma bakom deras mål. Vad händer då? Hon tystnar motståndarna och hemmapubliken naturligtvis med ett Zorromål till 0-3 assisterad av Sophie Norell.

Med 11.48 spelat sprattlar hemmalaget till och reducerar till 1-3 genom Jessica Karlsson. EIBK svarar dock 14.51 in i perioden och utökar till 1-4 Emma.

– Även om det var ful-spel av hemmalaget så behöll vi lugnet och fokus på det vi skulle göra. Vilket resulterade i en till utvisning i hemmalaget. Dags för pp femman igen och nu tog det 30 sekunder innan dagens poängdrottning – Emma tar köksvägen och gör det igen. Vi total ägde första och spelade mycket bra.

Andra perioden är ganska likt den första. Amanda Eriksson ( målvakt från -04 laget )växer in mer i matchen och gör många fina räddningar. Dock reducerar hemmalaget i slutet till 2-5 genom Jessica Carstad. Tredje blev tätare och mer böljande spel. Återigen storspelar Amanda i mål, där hon bla. räddar ett friläge.

– Det kändes som att vi hade bra koll på matchen. Även vid en reducering till 3-5 av Iza Edslätt och vi får en utvisning, så var det kontrollerat. Extra kul var Emmas fem poäng och att se de -04:or som vi vill ha med till varje match. Denna gång var det Thelma Thorsell Forslund och Maja Sjöö som forwards som helt respektlöst krigar vid sarg, tar löpningar och ett bra spel. Också Amanda i mål. Även resten av laget som dansade Limbo i Rimbo, avslutar Benney.

IBF Roslagsalliansen – Enköpings IBK U 3-5 (1-5,1-0,1-0)

Skotten 23-22 (5-10,6-4,12-8)

Målskyttar EIBK: Emma Carlsson 3, Louise Andersson, Wendy Yap.

Damtrean >>>

Lämna ett svar