Liljan vissnade på 11 sekunder!

Liljan fick tillslut kapitulera hemma mot Tierp. Foto: Kent Lundqvist

Ett tappert HC Liljan var snubblande nära att vinna hemma mot kvalseriesuveränen Tierps HK, men en mardrömsstart av den tredje perioden fällde laget.

Det var ett smart och bra Liljan som spelade hemma mot kvalserieledande THK där vinst var ett måste för att håla liv i serien. Det är mycket THK som visade omgående varför man ett topplag och dem satte tryck direkt på Liljan som spelade tight och gjorde det svårt för sina gäster att hitta in på mål.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör det bra och ger dem ytor dem inte vill spela på och tvingar dem att ta dem flesta skott som kommer utanför skottsektorn, det som kommer igenom och är farligt ser ju vår målvakt Viktor Blom till att rädda, säger spelande coach – Petter Eriksson.

Visst var det så, THK kom till flest avslut och hade dem hetare chanserna men Blom i målet var galet bra och såg till att hålla nollan intakt efter 20 spelade minuter.

Foto: Kent Lundqvist

Offensivt var det ett smart Liljan som värderade bra när man skulle gå på omställningar och med 14,31 gör dem också periodens enda mål. Pontus Jöheden sätter in pucken på mål och där styr Mathias Bärgård in pucken otagbart för gästernas målvakt – Niklas Johansson till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan får ett bra energipåslag av målet och i inledningen av mellanakten har man svårt att förstå att man faktisk spelar denna kvalserie då man visar upp ett strålande spel. Det ger också utdelning! I svansen på ett powerplay så offrar sig Pontus Lindström då han slänger sig efter pucken och petar fram den till en fristående Robin Jernberg och han vispar upp pucken otagbart för Johansson i krysset till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Man kan riktigt se hur tagna gästerna är och det syns också på spelet som nu är mycket trevande och det ger hemmalaget chansen att utöka sin ledning två gånger om, men Johansson räddar THK.

Foto: Kent Lundqvist

Liljan får sedan en släng av övermod och det straffar THK omgående med att reducera till 1-2 efter att Johnas Persson fångat upp en retur från ett skott av Jonathan Persson och tagit sig in på mål och rakat in pucken bakom Blom.

Foto: Kent Lundqvist

Nu skulle det komma att handla mycket – mycket om Persson resterande av matchen. Det blir nu mer och mer kvalificerade målchanser för THK som trycker på för en kvittering. Med 45 sekunder kvar av perioden så hade i varje fall jag satt ned pennan för att notera 2-2 då Jonathan har öppet mål men som skjuten ur en kanon kommer Blom och tokräddar.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör en bra period igen och känner att vi är bra med i matchen i det här läget, berättar Petter.

Det skulle ganska snabbt visa sig att Liljan inte skulle få med sig några poäng, trots sin grymma insats i matchen. Med 2,25 spelat av den tredje och sista perioden bjuder gästerna på ett fantastiskt mål som får tankarna tillbaka till forna Sovjet och ”klapp-klapp” när pucken går som på ett snöre mellan Hampus Palm till Simon Olsson som friställer Johan Palm och det är kvitterat 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Tyvärr, så kommer även 2-3 bara 11 sekunder snare genom Jonhas Persson. Nu vissnar tyvärr Liljan och det skramlar även in 2-4 genom Jonathan Persson. Efter det så kommer en avgörandet, Liljan vaskar fram en dubbelchans att ta sig in i matchen igen, men istället så vänder spelet och Simon Olsson slår spiken i kistan när han trycker in 2-5 Det hela slutar med förlust 2-6 efter att Johnas Persson hittar rätt i öppet mål på sitt tredje försök i samma byte.

– Jag tycker vi gör säsongens bästa perioder i första och andra, men inledningen här i tredje var inte riktigt vad vi hoppats på mot ett så här bra lag. Killarna visar att det finns där och att vi verkligen gav det en chans ikväll, summerar Petter.

HC Liljan vs Tierps HK 2-6 (1-0,1-1,0-5)

Skott: 29-46 (8-16,10-15,11-15)

Målskyttar HCL: Mathias Bärgård, Robin Jernberg

Utvisningar: 33 (4:2:27) – 6 (0:2:4)

Publik: 42

Spelarbetyg Liljan:


Viktor Blom


Olof Hansén


Jesper Johansson

Övriga matcher & tabell >>>

 

Lämna ett svar