Liljan vann derbyt!

Foto: Kent Lundqvist

Inte sedan säsongen 2009/10 har det spelats ett seniorderby i Hockey i trakten men i fredags spelade HC Liljan borta mot Bålsta HC och vann utan att övertyga.

Det var dock två starkt reducerade lag som drabbade samman i Bålsta Ishall. Hemmalaget fick kalla in en del juniorer och HC Liljan fick damma av spelare som egentligen lagt skridskorna på hyllan.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi hade många som var bortresta samt skadade/sjuka så fick kalla in Sebastian Andersson, Jonathan Johansson och Teddy Ryttinge som gör en kanonmatch, berättar HCL-tränaren Alexander Sjögren.

Det kom att bli en ganska intetsägande match som mer påminde om en veteranmatch i slowmotion. Liljan var dock det lag som dominerade och förde matchen och kunde också gå till periodvila i ledning med 1-0 efter mål av Jonathan Johansson.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi har ”som sagt” en tunn trupp inför matchen och går ut och spelar ett helt ok spel och vinner perioden med 1-0, menar Sjögren.

I mellanakten så ser Liljan ut att stänga matchen när Johansson gör 0-2 och William Jernberg 0-3. BHC skulle dock ställa en sista fråga och reducerar omgående till 1-3 efter att Andreas Gunnarsson rakat in egen retur bakom en utlämnad Pelle Olofsson i Liljan kassen.

Foto: Kent Lundqvist

BHC har sedan ett jätteläge att skapa darr i matchen då man har ett friläge som Pelle räddar med knappa 17 minuter spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Istället vänder spelet och Liljan tilldöms en straff som Jesper Jensen förvaltar till 1-4.

Foto: Kent Lundqvist

– Känslan är att det är avslaget och vi släpper tyvärr till och dem kan reducera, konstaterar Sjögren.

I den tredje och sista perioden är det mer eller mindre spel mot ett mål och Liljan kan tillslut vinna med hela 7-1.

Foto: Kent Lundqvist

– I tredje så rinner matchen iväg till våran favör, nästan spel mot ett mål i hela perioden och vi lyckas vinna med 7-1. På torsdag så har vi sista matchen mot Östhammar inför fortsättningsserien, då tar vi nya tag och nya poäng, avslutar Liljan-tränaren.

Bålsta HC vs HC Liljan 1-7 (0-1,1-3,0-3)

Skott: 19-52 (5-23,7-13,7-16)

Mål,
BHC: Andreas Gunnarsson.
HCL: Jonathan Johansson 2, Jonas Johansson, William Jernberg, Jesper Jensen, Niklas Thorell, Felix Eriksson.

PIM: 8 (0:4:4) – 12 (2:4:6)
Publik: 40

Herrfyran >>>

Lämna ett svar