Liljan studsade tillbaka och vann toppmöte.

Foto: Kent Lundqvist

HC Liljan vann toppmötet hemma mot obesegrade Wattholma IF i Hockeyfyran och hänger därmed på i jakten på seriesegern.

– Vi laddade om direkt efter förlusten mot Sala, och gjorde några riktigt bra träningar och var fullt laddade för denna match. Vi bestämde att vi skulle öppna upp väldigt hårt och åka mycket skridskor vilket gav ett bra resultat, berättar Liljan-tränaren Alexander Sjögren.

Liljan får en flygande start på matchen och skaffar sig ett rejält övertag efter 20 minuter spelat då hemmalaget leder med 3-1.

– Sedan jobbar vi på och gör det vi ska där ute på banan och det trillar in lite puckar, konstaterar Alexander.

Det är fortsatt stabilt och bra i mellanakten och Liljan mer eller mindre avgör matchen med att även vinna den med 3-1 och har med sig 6-2 inför den tredje och sista perioden där det inte är något snack om vart samtliga poäng skall landa.

– I tredje känns det som att Wattholma inte orkar stå emot och vi vinner matchen med 11-3 vilket är väldigt bra! Vi blickar fram och ska göra en bra träningsvecka då vi har en tuff bortamatch mot Östhammar nästa fredag. Extra plus till William Jernberg som sliter i varje byte, avslutar Liljan-tränaren.

HC Liljan – Wattholma IF 11-3 (3-1,3-1,5-1)

Målskyttar Liljan: Wille Jernberg 2 Jesper Johansson 2, Felix Wahlman 2, Robin Jernberg, Jesper Jensen, Dennis Lindberg, Filip Persson, Thom wendelius.

Herrfyran >>>

Lämna ett svar